Zo creëer je een stijlvol en efficiënt thuiskantoor

  • Zakelijke dienstverlening

Waar pakweg twintig jaar geleden nog voornamelijk braaf op het kantoor gewerkt werd, is thuiswerken de afgelopen tien jaar steeds populairder geworden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zo creëer je een stijlvol en efficiënt thuiskantoor

In 2017 koos ruim 37 procent van de werkenden Nederlands ervoor om gewoonlijk of incidenteel thuis te werken. Een stijging van maar liefst 3 procent ten opzichte van 4 jaar daarvoor.

Efficiënt thuiswerken

Of al deze thuiswerkers ook efficiënt aan de slag gaan is natuurlijk een tweede. Zo zal met een dekentje op de bank gaan zitten bijvoorbeeld minder effectief zijn dan werken aan een bureau of keukentafel en is het tevens de vraag of je je goed kunt concentreren als je het grootste gedeelte van je tijd omringd wordt door spelende kinderen. Liever kiezen thuiswerkers daarom voor een efficiënte doch stijlvolle omgeving om hun taken te volbrengen. Bijvoorbeeld in de vorm van een thuiskantoor.

Voordelen van een thuiskantoor

Ook bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar een creatieve vergaderlocatie in de vorm van een thuiskantoor. Denk bijvoorbeeld aan het succesvolle ‘Room of Ideas’ van Francis Pool of de meetingrooms van SPOT. Achterliggende gedachte van deze unieke en vaak huiselijke vergaderlocaties is dat een externe locatie voor meer rust, overzicht en inspiratie zorgt. Zo is er geen ruimte voor afleiding, zijn werknemers alerter door de aanwezigheid van nieuwe prikkels en loopt het werk door een, van kosten afhankelijke, tijdsdruk vaak niet op.

Gemoedelijkheid en sfeer

Om deze voordelen ook daadwerkelijk te bewerkstelligen moet een thuiskantoor echter wel de gemoedelijkheid en sfeer van het huis blijven ademen. Zaken zoals oplaadpunten en kabels moeten daarom zoveel mogelijk uit het zicht blijven. Office Cabling Systems (OCS) uit Giessen kan daarmee helpen. Onlangs nog creëerden zij een thuiskantoor in een woonhuis welke van alle gemakken voorzien werd.

Benieuwd naar dit project of naar wat OCS voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan verder op de website van het bedrijf en laat je inspireren door de foto’s.  

Meer informatie over OFFICE CABLING SYSTEMS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!