Zo verhoog je de productiviteit van je werknemers ondanks de warmte

  • Industrie

De afgelopen maanden kreeg Nederland te maken met ongebruikelijk hoge temperaturen. Iets waar niet alleen de boeren, ijszaken en zwembaden iets van gemerkt zullen hebben, maar ook de werkende mensen op kantoor én in de fabriekshal.

Zo verhoog je de productiviteit van je werknemers ondanks de warmte

Wat veel werkgevers echter niet weten is dat een (te) warme werkomgeving funest is voor de productiviteit van je medewerkers en dat deze hoge temperaturen zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Met de herfst in aantocht zitten we voorlopig weer even gebakken, maar hoe zorg je ervoor dat er volgend jaar een stuk minder zweetdruppels op de vloer terecht komen?

Oververhitting in de maakindustrie

Ook in de zomermaanden draait de maakindustrie, de grootste werkverschaffer in Nederland, op volle toeren. Sterker nog, voor veel maakbedrijven is het deze zomer alle hens aan dek om de opgelopen achterstanden weg te werken. Er is geen tijd om het rustiger aan te doen, en dat is juist waar de temperaturen van afgelopen weken eigenlijk om vragen.

Wanneer het buiten warm wordt, stijgt de temperatuur in industriële productiehallen al snel. Op plaatsen waar bijvoorbeeld lassen, gietprocessen en walsen onderdeel uitmaken van het productieproces, wordt het warmteprobleem extra sterk omdat bij die processen nog eens extra veel warmte vrijkomt. Wanneer het weken achtereen tussen de 25 en 30 graden is, met uitschieters naar 36 graden of meer, stijgt de temperatuur in de hal al snel naar 40 graden of meer. Onmenselijke temperaturen waarin het onverantwoord is om te werken.

Hittestress op de loer

Ook kennen deze hoge temperaturen veel fysieke nadelen. Zo stort de productiviteit van je werknemers niet alleen in, maar is het ook heel gevaarlijk voor de gezondheid van deze mensen. Medewekers slapen slechter, raken vermoeid, krijgen hoofdpijn of huidklachten, kunnen zich slecht concentreren en de lust om te eten en drinken wordt minder. Iets waar je niet op zit te wachten wanneer je opgelopen achterstanden wilt inlopen.

De Frisse Fabriek

Een Frisse Fabriek biedt uitkomst. De Frisse Fabriek is een nieuwe visie op het werkklimaat in de maakindustrie, die het hele jaar door zorgt voor meer comfort, een hogere productiviteit en een kostenbesparing. Veel mensen denken bij het terugdringen van de binnentemperatuur al gauw aan airconditioning. Een effectieve oplossing die helaas bakken energie slurpt en daarmee weinig duurzaam is. De Frisse Fabriek daarentegen werkt met duurzame oplossingen die leiden tot schone lucht, voldoende licht en een aangename temperatuur voor een aangename werkomgeving. De voordelen? Minder verzuim, minder fouten, hogere productiviteit en betere resultaten. En vooral: meer werkplezier, meer aantrekkingskracht op nieuwe werknemers en meer garanties voor de continuïteit van uw bedrijf.

Meer informatie over COLT INTERNATIONAL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!