Aeres Hogeschool Wageningen

Logo Aeres Hogeschool Wageningen

Mansholtlaan 18
6708 PA Wageningen
Postbus 80
6700 AB Wageningen

Tel.: 088- 0206700

Email: info.hogeschool.wageningen@aeres.nl
Website: www.aereshogeschool.nl/wageningen

Aeres Hogeschool Wageningen

Duurzaam leren en ontwikkelen van (toekomstige) professionals en organisaties 

Aeres Hogeschool Wageningen richt zich op duurzaam leren en ontwikkelen van (toekomstige) professionals en organisaties. Dit komt tot uiting in onze opleidingen, het onderzoek, de nascholingen en deskundigheidsbevordering. 

Wij zijn de grootste docentopleider voor beroepsgerichte vakken in Nederland en staan middenin de (onderwijs-)praktijk. De basis voor ons handelen is ‘ecologische intelligentie’; alle activiteiten staan in het teken van verbinding tussen de mens en zijn omgeving.

Opleidingsaanbod

Aeres Hogeschool Wageningen heeft een breed opleidingsaanbod. Zo leiden we bijvoorbeeld innovatieve docenten en kennismanagers op voor het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de groene sector met thema’s als dier, landschap, landbouw, natuur, bloem en voeding. Daarnaast hebben we de opleiding tot tweedegraads docent in de sector voeding-horeca-bakkerij-recreatie in huis. Afgestudeerden van onze docentopleidingen komen bijvoorbeeld terecht in het (v)mbo als vakdocent en kunnen met hun kennis en ervaring ook goed terecht in het bedrijfsleven. Ook bieden we de master Leren en innoveren, die onlangs voor de vierde keer op rij is uitgeroepen tot Topopleiding. 

Netwerk

We hebben een uitgebreid netwerk van scholen, bedrijven en organisaties, waar we intensief mee samenwerken in onze opleidingen en het onderzoek. Niet alleen landelijk, maar zeker ook in de regio. De voltijdstudenten lopen vanaf het begin van hun studie 2 tot 3 dagen per week stage, naast de lesdagen. Onze deeltijdstudenten zijn vaak 1 dag per week in Wageningen en voeren in de rest van de week oefeningen uit in de praktijk. Wat studenten in de lessen leren, passen ze direct toe in de praktijk. En de ervaringen uit de praktijk, brengen ze weer in binnen de lessen. Dat maakt onze opleidingen zeer praktijkgericht.

Een paar quotes van onze studenten geven een beeld van de manier van werken:

"Veel van wat ik leer, kan ik meteen toepassen in de praktijk."

"Hier werken echt mensen die je willen zien slagen."

"Je bouwt aan je ontwikkeling als docent, maar ook aan jezelf als persoon."

"De thema’s sluiten goed aan bij de dagelijkse praktijk en zijn uitdagend."

Aan de faculteit Wageningen studeren 800 studenten, waarvan de helft in voltijd en de helft in deeltijd. Omdat we een aantal unieke opleidingen in huis hebben, komen onze studenten uit het hele land. In 2011 zijn we verhuisd naar Wageningen en sinds 2013 zijn we gevestigd op de campus in een uniek, rond gebouw.

Aeres Hogeschool, met faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen, is onderdeel van de Aeres groep, waar ook o.a. Groenhorst vmbo/mbo toe behoort.