Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS)

Logo Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS)

Aviolandalaan 35
4631 RV Hoogerheide

Tel. 088-9299000
E-mail: info@am-ts.eu
Website: www.am-ts.nl

Bijdragen aan voldoende en goed gekwalificeerde luchtvaartechnici, en daarmee aan een waardige, veilige en toekomstbestendige luchtvaartsector: dat is de missie van de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) in Hoogerheide. 

Aanbod 

Als enige partij in Nederland biedt AM&TS luchtvaartonderhoudstrainingen voor zowel Basic als Type training op Part 66-niveau aan. Bovendien is de luchtvaartopleider vanuit zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid als volledige dochter van het ROC West-Brabant, nauw betrokken bij regionale projecten, onder andere op het gebied van composiet onderhoud en onbemande luchtvaartuigen.

Boven aan het prioriteitenlijstje 

De behoefte aan goed opgeleide, technische medewerkers voor vliegtuigonderhoud groeit de laatste tijd sterk; veel luchtvaartmaatschappijen en defensieorganisaties hebben maintenance (na de magere crisisjaren) weer bovenaan hun prioriteitenlijst staan. Het werk van de vliegtuigtechnicus bestaat uit het onderhouden van vliegtuigen. Vooral de behoefte aan hoger technisch gekwalificeerd personeel is groot; waar maintenance op lagere niveaus (de zogenaamde A- en B-checks) door de vliegtuigoperators meestal zelf wordt gedaan, worden de grote checks uitbesteed aan gespecialiseerde MRO's grote onderhoudsbeurten (C-checks). Bovendien loopt Nederland voorop als het gaat om kennis op het gebeid van composieten: lichte en duurzame vezel versterkte kunststoffen, die niet meer weg zijn te denken uit de moderne luchtvaart, die ook onderhouden moeten worden. Dit vraagt om nieuwe technieken en training. 

The sky is the limit

Vliegtuigtechniek is een wereld op zich. Techniek voor hoogvliegers. De wereld van professionals die er dagelijks voor zorgen dat onze luchtvloot betrouwbaar is en blijft. Zonder jou wordt er niet gevlogen. Als vliegtuigonderhoudstechnicus maak je deel uit van een wereld van grote verantwoordelijkheden waarin men werkt volgens strenge wereldwijde regelgeving. Immers een piloot vertrouwt op jouw handtekening dat het vleigtuig in orde is. Dat elk denkbaar mankement 100 procent is hersteld. Zodat passegiers en bemanning veilig op de plaats van bestemming komen. 

Samenwerking en Part certificaten 

Het Markiezaat College en de AM&TS: dé opleidingscombinatie voor mbo-vliegtuigtechniek mét Part. Een betere start kun je niet maken! De AM&TS (Aircraft Maintenace & Training School) heeft een Europese erkenning, waardoor je naast je mbo-diploma ook door de Europese luchtvaartautoriteiten erkende certificaten kunnen behalen (Part 66). Hiermee kun je in meer dan 30 landen aan de slag. Opleidingen van het hoogste niveau die je meteen op de goede koers brengen. Én je studeert op een unieke onderwijslocatie op Aviolanda Aerospace: midden tussen onderhoudshangaars en de vliegtuigen!

AM&TS beschikt over een hangaar met diverse vliegtuigen en een moterenshop, zodat studenten de geleerde theorie meteen in de praktijk kunnen brengen. Bovendien beschikt AM&TS over een gespecialiseerd lab voor zowel composieten als conventioneel plaatwerk. 

Interview met de onderwijsinstelling

Het binnenhalen ervan is zijn mooiste herinnering aan de school. “Dit vliegtuig hebben we met leerlingen uit elkaar gehaald. In grote delen weliswaar: de vleugels en de staartdelen moesten er helemaal vanaf. Met behulp van een officieel hijskraanbedrijf hesen we alles op diepladers. Hierbinnen zetten meerdere kranen de onderdelen op bokken. Samen met de leerlingen alles waterpas gezet en nu staat ze hier dan voor de komende tien jaar.” Het interview met de leraar montage, elektro en plaatwerk vindt in de hangaar, onder lestijd, plaats. Regelmatig moet hij een antwoord herhalen, omdat de herrie van gereedschap het gesprek verstoort. Aan alles is te zien dat dit stukje van de school Corneels domein is. Toch was het docentschap niet iets dat hij van jongs af aan voor ogen had. “Ik had een gruwelijke hekel aan leren en school,” vertelt hij, “maar uiteindelijk sta ik nu aan de andere kant van het tafeltje. De belangrijkste reden dat ik koos voor...

Volledig interview »