Bio Base Europe Training Center

Logo Bio Base Europe Training Center

Zeelandlaan 2
4538 CA Terneuzen
Postbus 485
4530 AL Terneuzen

Tel. (0115) 724 994

Email: reserveringen@bbeu.org
Website: www.bbetc.org

Bio Base Europe Training Center

Centrum voor duurzame economie en technologie

Bio Base Europe Training Center, gevestigd in Terneuzen, is een inspirerende locatie voor evenementen, voorlichting, scholing, vergaderen, flexibel werken en netwerken op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de techniek. Dankzij het volledig passieve gebouw, de aardwarmte, de waterzuiveringsinstallatie en meedraaiende zonnepanelen kan BBETC grotendeels in haar eigen energie- en spoelwaterbehoefte voorzien. Sinds de opening van het centrum in 2012 is er al 180.000 kg CO2-uitstoot vermeden.

Het Bio Base Europe Training Center

Het Bio Base Europe Training Center richt zich met name op het faciliteren van events en bijeenkomsten binnen de bio gebaseerde economie, duurzaamheid en techniek. Zo biedt deze unieke locatie met haar groene identiteit diverse mogelijkheden voor vergaderingen, trainingen, workshops, congressen, netwerkbijeenkomsten, symposia of andere evenementen. Iets organiseren? Bij Bio Base Europe Training Center denken ze graag met u mee. Door actief samen te werken met haar netwerk binnen de sectoren bio gebaseerde en circulaire economie, duurzaamheid en techniek is ze een goede sparringpartner voor uw event.

Bio Base Experience 

Loop door de expositie die ingericht is om op een leuke leerzame manier kennis te maken met de bio based economy en duurzaamheid. Bekijk de instructiefilm in het auditorium. Denk mee met de vraagstukken binnen de duurzame economie. Doorloop de verschillende exhibits en ga hands-on aan de slag in het laboratorium. Ook is het mogelijk een rondleiding te krijgen door het gebouw.

Mogelijkheden

Bio Base Europe Training Center heeft zes vergader- en leslokalen plus een mooi auditorium. Alle ruimtes zijn voorzien van beeld, geluid, flipovers en whiteboards. Daarnaast is er een simulatieruimte aanwezig met pc’s en kan er gebruik gemaakt worden van het laboratorium en de workshopruimte. Het atrium is zo ingericht dat u er prima kunt lunchen, een beursplein in kunt richten, een grootschalig evenement neer kunt zetten of een netwerkbijeenkomst kunt houden. Door middel van samenwerking met een goede lokale cateraar en geluidstechnicus kunnen ze alles voor u verzorgen. Kom werken in het atrium of vide, of bespreek een flexwerkplek of (circulaire) kantoorruimte, zoals diverse organisaties en bedrijven op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de techniek reeds doen. 

Kortom: als uw organisatie duurzaamheid wil uitstralen, bent u op de juiste plaats. Ook verantwoord organiseren? De medewerkers staan u graag te woord.

Interview met de onderwijsinstelling

Foto: Jean-Paul Leenknegt, directeur BBETC Steeds meer bedrijven vestigen zich in de buurt van óf in het BBETC, want het blijkt een vruchtbare bodem voor economische groei, innovatie en duurzame ontwikkelingen. Training en opleiding Het Training Center richt zich met name op het faciliteren van trainingen en opleidingen binnen de biogebaseerde economie, duurzaamheid en techniek. Zowel instellingen voor middelbaar technisch beroepsonderwijs voor proces operators en technici als bedrijven in de bio- en (petro-)chemische sectoren kunnen gebruik maken van de faciliteiten van BBETC. Deze groene locatie biedt met vijf moderne vergader- en leskolalen, een auditorium voor 150 personen, een simulatieruimte, een laboratorium en een workshopruimte voldoende mogelijkheden voor vergaderingen, trainingen, workshops, congressen, symposia, netwerkbijeenkomsten of andere evenementen. Het afgelopen jaar zijn er 5000 medewerkers van bedrijven getraind. Voorlichting en expositie...

Volledig interview »