Curio, Radius College

Logo Curio, Radius College

Terheijdenseweg 350
4826 AA Breda

Tel. (076) 573 34 44
Fax. (076) 573 34 84

E-mail: radiuscollege@rocwb.nl
Website: www.radiuscollege.nl

Het Radius College is een mbo-college in Breda dat heel veel verschillende Techniekopleidingen aanbiedt. En omdat techniek zich razendsnel ontwikkelt en ook de jongeren van vandaag anders zijn en anders leren, hanteren wij een onderwijsmodel dat daarbij aansluit. Dit model noemen wij Leren op z’n Radius. Leren op z’n Radius is een manier van onderwijs geven, die bij de hedendaagse jeugd (snel, creatief en vooruitstrevend) past.

Missie

Onze missie is niet voor niets: ‘Jonge mensen opleiden tot succesvolle professionals die de wereld om zich heen verrassen en verbazen met slimme oplossingen’. Om dat voor elkaar te krijgen vragen we om te beginnen dezelfde houding van onze eigen medewerkers.  Zij zijn daarin geschoold en als we nieuwe docenten binnenhalen zijn dat veelal vakmensen uit de beroepsprakrijk. In onze eigen Radius Academie leiden we hen op tot inspirerende docenten die onze studenten coachen en stimuleren.

En jij als student bij het Radius ...... Wij vinden vakkennis belangrijk, maar die wordt pas interessant als je die kunt gebruiken in de praktijk. Wij laten studenten dus ook uitvinden, uitproberen, oplossen en verbeteren. Dat alles natuurlijk onder begeleiding en binnen  een vaste structuur. Zo leer je nadenken, blijft de kennis beter hangen en leer je ook zelf met alternatieve oplossingen komen.  Dat is Leren op z’n Radius en dat is ook precies wat een werkgever van vakmensen wil.

Uitvinder

Als we iemand model moesten laten staan voor het Radius College dan werd het Leonardo da Vinci of misschien wel Henry Ford. Leonardo da Vinci was een veelzijdig uitvinder. Henry Ford dacht na wat de behoefte van mensen was, namelijk sneller van A naar B te komen en vond zo de auto uit. Nu leiden we jou bij het Radius College niet op tot uitvinder. Maar we leren je, als Da Vinci en Ford deden, wel op een andere manier na te denken. We leiden praktijkgericht op, in kleine groepjes en volgens een eigen idee. Het doel is om van jou een vastberaden, vindingrijke vakspecialist te maken. Bij elke opdracht volgen we daarvoor zes verschillende stappen.
Vind Oplossingen

  • Leer te luisteren naar de klant: wat is de vraag, wat is het probleem?
  • Analyseer en bestudeer de vraag of het probleem
  • Probeer uit en ontwikkel oplossingen
  • Werk de beste oplossing uit
  • Kijk of deze oplossing ook in andere situaties werkt
  • Onderhoud en verbeter de oplossing

Up-to-date lesmateriaal

Om de lesstof actueel te houden, schrijven de docenten het eigen onderwijsmateriaal. Boeken verouderen namelijk snel. Zo geven we altijd de laatste informatie en sluit jouw opleiding uitstekend aan bij de dagelijkse praktijk.

Opleidingsrichtingen: Je kunt bij ons studies volgen in twee leerwegen (BOL en BBL), op verschillende niveaus (1 tot en met 4) in de sectoren: Mobiliteit en Logistiek, Laboratoriumonderwijs, ICT & Mediavormgeving, Engineering, Elektro- Installatietechniek, Werktuigbouwkunde, Bouw- Infratechniek en Schilderen.