HAS Hogeschool

Logo HAS Hogeschool

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 221
5223 DE ´s-Hertogenbosch

Tel. (088) 890 36 00

E-mail: has@has.nl
Website: www.has.nl

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen
Tel: (088) 890 36 37
E-mail: haskennistransfer@has.nl
Website: www.haskennistransfer.nl
Twitter: @HASKennisTrnsfr

Locatie Venlo
Spoorstraat 62
5911 KJ Venlo


HAS Hogeschool: studenten opleiden om met agro, food en leefomgeving aan de slag gaan 

HAS Hogeschool is een tophogeschool en dynamisch expertisecentrum in de sector agro, food en leefomgeving met twee vestigingen in Den Bosch en Venlo. We richten ons niet alleen op het opleiden van jonge mensen en professionals die hun kennis en ervaring willen vergroten, maar ook op het samenwerken met voorlopers uit een sector die ertoe doet. Dit vormt de basis voor ons unieke HAS-concept waarin studenten en professionals samen continu werken aan innovatieve praktijkgerichte oplossingen voor de vraagstukken uit de praktijk. 

Onze missie is het opleiden van studenten en ze zich zodanig laten ontwikkelen dat ze met de grote uitdagingen van onze maatschappij op het gebied van agro, food en leefomgeving aan de slag kunnen gaan. En meer dan dat: verschil te maken. Via onze onderwijsprogramma’s geven we studenten en cursisten de kennis en leren we ze vaardigheden aan om een succesvolle bijdrage te leveren aan uitdagingen als voedselzekerheid, de transitie van fossiele naar duurzame energiebronnen, het verbeteren van de bodem, gezond eten, een gezonde leefomgeving, terugdringen van welvaartsziekten en het tegengaan van klimaatverandering.

Real-lifeopdrachten

Ze beginnen hier echter al mee gedurende hun tijd op de HAS: ze krijgen ruim de kans hun nieuw verworven kennis en vaardigheden in te zetten tijdens real-lifeopdrachten. Ze proeven zo vast aan het werkveld en het werkveld aan hen. Ook kunnen ze hun talenten direct gebruiken voor het bedenken van oplossingen voor échte vraagstukken waar het bedrijfsleven ook direct mee verder kan. De ervaring die ze zo opdoen, blijkt enorm waardevol in hun carrière. En de begeleidende docenten en lectoren brengen de nieuw verworven kennis en ervaring terug het onderwijs in. 

Bedrijfsopleidingen

Naast het unieke HAS-concept ondersteunt HAS Hogeschool via HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen professionals bij hun ambitie te groeien in hun loopbaan. Onze bedrijfsopleidingen komen tot stand in nauwe afstemming met partners en opdrachtgevers. Vakdocenten van HAS Hogeschool en gastdocenten uit het bedrijfsleven verzorgen de lessen en excursies. Zij dagen cursisten elke keer weer uit de aangereikte kennis en de getrainde vaardigheden direct toe te passen. 

Topprojecten

Op de hoogte blijven van onze topprojecten? Meld je aan en ontvang de verhalen 8x per jaar in je mailbox. 

Bekijk het jaarverslag van HAS Hogeschool.

Interview met de onderwijsinstelling

Ik ben benieuwd wat zo’n carrièrepad inhoudt en praat erover met trainer Michel van de Pas en deelnemers Ethy de Haas, Karlijn Neve en Jeanine François. Ondernemersvraagstukken Michel van de Pas is bij ABAB manager van de klantadviseurs en daarnaast trainer bij verschillende opleidingen die ABAB intern aanbiedt aan de medewerkers. Vandaag geeft hij een training klantcommunicatie. Hij vertelt dat ABAB meer is dan alleen een accountantskantoor. “Een accountant helpt ondernemers bij hun boekhouding, het maken van rapporten en het doen van de belastingaangifte. ABAB onderscheidt zich van andere accountantskantoren doordat wij de ondernemer helpen met ál zijn ondernemersvraagstukken en doelstellingen. We willen zowel sparringpartner als vertrouwenspersoon zijn, professioneel én persoonlijk.” Soft skills Hij vervolgt: “Onze medewerkers hebben daarom niet alleen veel kennis van hun vakgebied, maar ontwikkelen ook belangrijke soft...

Volledig interview »