Helicon MBO Den Bosch

Logo Helicon MBO Den Bosch

Vlijmenseweg 1a,
5223 GW 's-Hertogenbosch
Postbus 2279,
5202 CG 's-Hertogenbosch

Tel. (073) 611 22 22

E-mail: info.mb@helicon.nl
Website: www.helicon.nl

Helicon MBO Den Bosch, hét groene mbo van ’s-Hertogenbosch

Niet alleen de voedingsbodem voor de voedingsexperts van morgen. Ook de praktijkgerichte professionals in de richting Milieu, Dier en Bloem vinden hun weg naar de werkvloer via Helicon MBO Den Bosch.

Voeding

Of je nu een echte onderzoeker wilt worden, een creatieve bedenker, een praktische producent of een voorlichter, je kunt voor alle richtingen in de voedingswereld bij Helicon MBO Den Bosch terecht. Voeding en kwaliteit leidt kritische onderzoekers op, die als auditor of laborant hygiëne en veiligheid voorop stellen. Bij Voeding en techniek staan de productie van voedingsmiddelen centraal. Zowel de technieken die gebruikt worden om die middelen te maken, als de technieken om die te verbeteren. Met een diploma op zak kan gewerkt worden als procesoperator of productontwikkelaar.

De opleiding Voeding en welzijn levert adviseurs, die op de hoogte zijn van trends en ontwikkelingen rondom voeding.

Waar komt onze voeding vandaan? Hoe wordt het geproduceerd? Hoe bereidt je het en wat doet het met je lijf? Zowel consumenten als bedrijven kunnen actuele voorlichting van onze experts verwachten.

Milieu

Schone lucht inademen, veilig zwemmen in de buitenlucht, huizen bouwen op schone grond. Daar mogen we onze milieu-inspecteurs en -onderzoekers voor bedanken. Deze praktische onderzoekers dragen hun steentje bij aan een leefbare en duurzame wereld. 

Dier

Dierverzorging, diergedrag en ondernemen in de (huis)dierensector. De professionals die hiermee aan de slag gaan, worden ook door Helicon MBO Den Bosch opgeleid. Van dierverzorger tot trainer. Van paraveterinair tot medewerker op een zorgboerderij. Dieren zijn bij onze mbo’ers in goede handen.

Bloem

In de groene sector kun je ook je creativiteit kwijt. De opleiding Bloem, groen en styling leidt bloemstylisten op die bloemen en plantaardig materiaal schikken tot de mooiste bloemwerken. Voor ontwerpen, vormgeven, fotograferen, etaleren en presenteren draaien zij ook hun hand niet om.

Cursussen 

Helicon MBO Den Bosch is onderdeel van Helicon Opleidingen. Helicon Opleidingen biedt een breed aanbod aan cursussen, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke vaardigheden. We bieden ook scholingstrajecten op maat. Natuurlijk sluit ons aanbod altijd aan bij de geldende wet- en regelgeving, nieuwe methodieken en technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Binnen alle cursussen staat kwaliteit centraal. 

GrowCampus

Het Paleiskwartier van ’s-Hertogenbosch bevat een mooie bundeling aan kennis en kunde. Helicon MBO Den Bosch vormt samen met de HAS Hogeschool en de ZLTO een centrum van groene kennis. Samen zijn we ook als partner verbonden aan de Grow Campus. De Grow Campus is de voedingsbodem voor nieuwe bedrijvigheid in de agrifood sector. De Grow Campus verbindt onderwijs, onderzoek en de praktijk. Stevig geworteld in ’s-Hertogenbosch reikt het netwerk van de Grow Campus tot ver daarbuiten. Al 30.000 studenten, 3.000 professionals, 30 bedrijven laten de campus bruisen. 

Interview met de onderwijsinstelling

Foto: Anita Verbeek, directrice van Helicon MBO Den Bosch Jongeren vormen een rode draad in haar leven: Gedurende haar hele carrière houdt Verbeek zich al bezig met de ontwikkeling van jongvolwassenen. Ze begon ooit met werken als jeugdbeschermer bij Bureau Jeugdzorg en groeide door als manager bij diezelfde organisatie. Daar hamerde ze al op de kracht van goed onderwijs. “Met onderwijs dat aansluit op de belevingswereld van jongeren, kunnen we draaideurproblematiek doorbreken.” Van adjunct naar directeur De keuze om de overstap naar het onderwijs te maken, voelde haast vanzelfsprekend. Ze werd adjunct-directeur bij het Summa Collega in Eindhoven, waar ze de focus op zorg uiteindelijk verruilde voor het managen van onderwijsteams binnen de horeca en brood & banket. In mei 2016 verruilde ze die taak voor die van directeur bij Helicon MBO Den Bosch. Tot je recht komen “Het mbo-onderwijs is in mijn hart gaan zitten. Het is onderwijs voor doeners....

Volledig interview »