Helicon MBO Den Bosch

Logo Helicon MBO Den Bosch

Vlijmenseweg 1a,
5223 GW 's-Hertogenbosch
Postbus 2279,
5202 CG 's-Hertogenbosch

Tel. (073) 611 22 22

E-mail: info.mb@helicon.nl
Website: www.helicon.nl

Helicon MBO Den Bosch, hét groene mbo van ’s-Hertogenbosch

Niet alleen de voedingsbodem voor de voedingsexperts van morgen. Ook de praktijkgerichte professionals in de richting Milieu, Dier en Bloem vinden hun weg naar de werkvloer via Helicon MBO Den Bosch.

Voeding

Of je nu een echte onderzoeker wilt worden, een creatieve bedenker, een praktische producent of een voorlichter, je kunt voor alle richtingen in de voedingswereld bij Helicon MBO Den Bosch terecht. Voeding en kwaliteit leidt kritische onderzoekers op, die als auditor of laborant hygiëne en veiligheid voorop stellen. Bij Voeding en techniek staan de productie van voedingsmiddelen centraal. Zowel de technieken die gebruikt worden om die middelen te maken, als de technieken om die te verbeteren. Met een diploma op zak kan gewerkt worden als procesoperator of productontwikkelaar.

De opleiding Voeding en welzijn levert adviseurs, die op de hoogte zijn van trends en ontwikkelingen rondom voeding.

Waar komt onze voeding vandaan? Hoe wordt het geproduceerd? Hoe bereidt je het en wat doet het met je lijf? Zowel consumenten als bedrijven kunnen actuele voorlichting van onze experts verwachten.

Milieu

Schone lucht inademen, veilig zwemmen in de buitenlucht, huizen bouwen op schone grond. Daar mogen we onze milieu-inspecteurs en -onderzoekers voor bedanken. Deze praktische onderzoekers dragen hun steentje bij aan een leefbare en duurzame wereld. 

Dier

Dierverzorging, diergedrag en ondernemen in de (huis)dierensector. De professionals die hiermee aan de slag gaan, worden ook door Helicon MBO Den Bosch opgeleid. Van dierverzorger tot trainer. Van paraveterinair tot medewerker op een zorgboerderij. Dieren zijn bij onze mbo’ers in goede handen.

Bloem

In de groene sector kun je ook je creativiteit kwijt. De opleiding Bloem, groen en styling leidt bloemstylisten op die bloemen en plantaardig materiaal schikken tot de mooiste bloemwerken. Voor ontwerpen, vormgeven, fotograferen, etaleren en presenteren draaien zij ook hun hand niet om.

Cursussen 

Helicon MBO Den Bosch is onderdeel van Helicon Opleidingen. Helicon Opleidingen biedt een breed aanbod aan cursussen, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke vaardigheden. We bieden ook scholingstrajecten op maat. Natuurlijk sluit ons aanbod altijd aan bij de geldende wet- en regelgeving, nieuwe methodieken en technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Binnen alle cursussen staat kwaliteit centraal. 

GrowCampus

Het Paleiskwartier van ’s-Hertogenbosch bevat een mooie bundeling aan kennis en kunde. Helicon MBO Den Bosch vormt samen met de HAS Hogeschool en de ZLTO een centrum van groene kennis. Samen zijn we ook als partner verbonden aan de Grow Campus. De Grow Campus is de voedingsbodem voor nieuwe bedrijvigheid in de agrifood sector. De Grow Campus verbindt onderwijs, onderzoek en de praktijk. Stevig geworteld in ’s-Hertogenbosch reikt het netwerk van de Grow Campus tot ver daarbuiten. Al 30.000 studenten, 3.000 professionals, 30 bedrijven laten de campus bruisen. 

Interview met de onderwijsinstelling

We spreken Merel Verhofstadt, opleidingscoördinator van Voeding en welzijn. Haar studenten kunnen na een 3-jarige niveau 4 opleiding straks de voedingsvoorlichting in. Vernieuwen en ontdekken Dat maatwerk komt terug in het dagelijkse onderwijs voor studenten, legt Merel uit. “Onderwijsvernieuwing staat hier centraal. Dus we kijken per groep en soms zelfs per student welke aanpak werkt. Soms is dat uitleg met een presentatie van iemand voor de klas, voor anderen werkt het beter als het nog visueler wordt, met filmpjes. Dan doen we dat. We geven ook in die zin studenten de ruimte hun talenten en ontwikkelkansen te ontdekken.” Ze legt uit dat ieder schooljaar is opgedeeld in vier gelijke periodes, van ongeveer tien weken. Eén van die tijdblokken beslaat een stageperiode waarin praktijkervaring wordt opgedaan. Maar er worden tevens echte ‘opdrachten’ aangenomen van bedrijven, instanties en andere organisaties. Denk daarbij aan agrarische...

Volledig interview »