Helicon MBO Helmond

Logo Helicon MBO Helmond

Scheepsboulevard 1
5705 KZ Helmond


Tel. 0492-523983

E-mail: info.mh@helicon.nl
Website: www.helicon.nl

Helicon MBO Helmond biedt actieve en praktijkgerichte opleidingen in Dier, Voeding en Buitensport. 

Leren gebeurt naast school ook in de praktijk. Door de samenwerking op te zoeken met het (lokale) bedrijfsleven en duurzame relaties op te bouwen, laten we de inhoud van de opleidingen aansluiten op de vraag van de praktijk. Op deze manier is het onderwijs van Helicon MBO Helmond actief, praktijkgericht en vernieuwend. 

Buitensport

Buitensport is letterlijk een andere tak van sport. De opleiding Allround coördinator instructeur buitensport richt zich op het instructeurschap, begeleiden en trainen van groepen. Met de natuur als werkterrein komt aanleg, onderhoud, natuurbehoud en duurzaamheid ook aan bod. Naast sport en bewegen leert de opleiding Outdoor en recreatie onze studenten hoe ze de natuur kunnen inrichten en onderhouden voor recreatie.

Voeding

Er is steeds meer aandacht voor en bewustwording van het belang een gezonde en actieve leefstijl. De opleiding Voeding- en leefstijladviseur levert adviseurs die kennis hebben van voeding én bewegen, om zo mensen te adviseren en begeleiden bij duurzame veranderingen van hun leefstijl en gedrag. 

Food & Freshlab

Even een productielijn stilleggen of vrijuit experimenteren met ingrediënten. In de foodsector is leren in de praktijk in veel gevallen een onhaalbare situatie. In ons Food & Freshlab bestaat de mogelijkheid om écht te leren in de praktijk dankzij een kleinschalige, uiterst professionele praktijkomgeving in de vorm van een volledig operationele productielijn.

Dier

Studenten die graag met dieren werken, kunnen bij diverse opleidingen terecht. In de opleiding Dier en gedrag staat natuurlijk gedrag centraal, maar ook welzijn, huisvesting, voeding en fokkerij komen o.a. aan bod. De opleiding Dier en ondernemen combineert kennis over dieren met ondernemende vaardigheden. Bij de opleiding Paraveterinair/dierenartsassistent leren studenten te zorgen voor dier én mens, en zijn zij na afronding van de opleiding bevoegd om onder verantwoordelijkheid van de dierenarts medische handelingen uit te voeren. Als liefhebber van natuur, avontuur en wilde dieren kunnen studenten terecht bij de opleiding Wildlife Management. Hier leren studenten over de verzorging en welzijn van wilde dieren in het wild of in dierentuinen en over de natuurlijke leefomgeving van deze dieren. 

BBL & Cursussen

Op het gebied van opleidingen voor de Food- en Feedsector is Helicon Opleidingen een belangrijke speler in de markt. Dit kan zowel in de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) en cursorisch onderwijs. Centraal staat daarbij de vraag ‘wat moet iemand kennen en kunnen in de nabije toekomst? Wat heeft de medewerker nodig om zich verder te ontwikkelen?’. Helicon MBO Helmond biedt tevens een assessorentraining aan, waarmee bevoegde docenten en overige hbo- of wo-opgeleide functionarissen een kwalificatie kunnen behalen van beroepsgericht examineren. Bekijk ons totale cursusaanbod op www.helicon.nl/cursussen

Relaties in de regio

Helicon MBO Helmond wil graag bijdragen aan de regio. Enerzijds door studenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt, en anderzijds door met partners – andere onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid – samen te werken. Daarom zijn wij doorlopend op zoek naar nieuwe relaties. Dit zijn bedrijven die het belang van duurzaamheid en sociale innovatie onderkennen. Bedrijven die graag hun steentje bijdragen aan kennisontwikkeling en aanstormend talent weten te waarderen. Wilt u met ons in contact komen? Dat kan via info.mh@helicon.nl