Helicon MBO Nijmegen

Logo Helicon MBO Nijmegen

Energieweg 19
6541 CW Nijmegen

Tel. (024) 374 13 00

E-mail: info.mn@helicon.nl
Website: www.helicon.nl

Eigentijds Groen onderwijs, veelzijdige opleidingen

Helicon Opleidingen biedt groen onderwijs aan vanuit twaalf scholen in Noord-Brabant en Gelderland: vmbo- en mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Groene leefomgeving, Bloem, Land- en tuinbouw, Milieu, Voeding, Stad en mens. Met duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel. Cursussen en opleidingen voor bedrijven bieden we ook op locatie aan.

Echt van betekenis zijn

Onze studenten groeien door goed onderwijs, sterke begeleiding en oprechte aandacht, zodat ze aan de slag kunnen in onze groene omgeving of daarbuiten. Onderwijsprofessionals werken samen in teams rondom de studenten van een opleiding, met één bedoeling: samen écht van betekenis zijn voor de leerling. Onze scholen zijn persoonlijk en overzichtelijk. Ons motto? Hard werken, maar wel met veel plezier.

Helicon MBO Nijmegen: dé opleidingsplaats voor groene beroepen in Nijmegen

Leren met passie voor Stad en mens, Tuin en landschap en Dier. Een bijzondere driehoek tussen groen, dier en mens, met onze studenten als middelpunt. Daar draait het onderwijs van Helicon MBO Nijmegen om. Dat doen we samen met bedrijven uit de regio en met moderne faciliteiten die passen bij innovaties in de praktijk. Zoals de Landschapshal, van maar liefst 900 m2. De hal biedt studenten en docenten alle materialen en voorzieningen van deze tijd. Er is ook een Dierenverblijf, dat voldoet aan de nieuwste normen op het gebied van dierenwelzijn. Daarnaast heeft de school een eigen Dierenartspraktijk en een enorme schooltuin.   Stad en mens: Nijmegen als ideale praktijklocatie

De opleiding Stad en mens (niveau 4) en de vier specialisaties, Vrije Tijd, Stad en wijk, Water en energie en Lifestyle, leidt professionals op die de uitdagingen van de groeiende groene stad aankunnen. Met hun inhoudelijke kennis over groen in steden en woonwijken, een gezonde levensstijl, duurzame energie en sociale verhoudingen, zijn onze studenten van grote toegevoegde waarde voor organisaties binnen dit werkveld. Studenten en docenten gaan dan ook regelmatig op excursie, naar wijken in de stad Nijmegen bijvoorbeeld. Of naar het voedselbos, de Waal, Windpark Nijmegen-Betuwe of grote evenementen in de stad. Nijmegen is voor deze opleiding dus dé ideale praktijklocatie.

Tuin en landschap: excellente school

Bij de opleidingen Hovenier (niveau 1, 2 en 3) en Tuin- en landschapsinrichting (niveau 4) staan het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de ideale groene omgeving centraal. De baanzekerheid in de branche is groot. Helicon MBO Nijmegen werkt intensief samen met het regionale bedrijfsleven. Dit doen we onder andere door middel van verrijking van het lesprogramma door gastlessen, projecten in de praktijk en docentenstages. Uit handen van Branchevereniging VHG hebben wij het certificaat voor ‘Excellente School’ ontvangen. De hoveniersopleiding is in vol- en deeltijd te volgen.

Helicon MBO Nijmegen

Dier: samen kom je verder

Wij bieden in Nijmegen dieropleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, voor iedereen met passie voor dieren. In het Dierenverblijf volgen studenten praktijklessen met kleine dieren zoals cavia’s, vogels, reptielen en konijnen. Voor de grotere dieren gaan we naar bedrijven toe. Vanuit de opleiding Paraveterinair werken we intensief samen met Evidensia groep, met meer dan 650 dierenklinieken en -ziekenhuizen in heel Europa. Samen ontwikkelen we een onderwijsprogramma voor studenten van Helicon MBO Nijmegen en werknemers van Evidensia. Samen kom je verder!

Persoonlijk en praktijkgericht

Op onze school is aandacht voor elkaar, de docenten zijn deskundig en betrokken, begeleiden de studenten goed en kennen ze persoonlijk. Dat kan hier makkelijk, omdat we een vrij kleine school zijn. De opleidingen zijn praktijkgericht, met 10 weken stage in ieder leerjaar en projecten voor echte opdrachtgevers uit de (beroeps)praktijk. Ook gaan we met studenten vaak op excursie en/of studiereis. Na de opleiding gaan onze studenten aan het werk in binnen- of buitenland of stromen ze door naar het hbo. 

BBL op maat, trainingen en cursussen

In de groene leefomgeving zijn wij ook erg actief met BBL-opleidingen (deeltijd), zowel regulier als op maat voor bedrijven. Voor natuurorganisaties, gemeenten, waterschappen en provincies, verzorgen wij al jaren (maatwerk) opleidingen, cursussen en trainingen. Bijvoorbeeld voor water- en groenbeheerders, opzichters/uitvoerder buitenruimte en vrijwilligers. Behoefte aan scholing voor jezelf of je personeel? Neem dan contact met ons op, we denken graag mee!