Helicon MBO Velp

Logo Helicon MBO Velp

Larensteinselaan 26b
6882 CT Velp
Postbus 109
6880 AC Velp

Tel. (026) 3840310
Fax (026) 3840315

E-mail: info.mv@helicon.nl
Website: www.helicon.nl

Eigentijds groen onderwijs, veelzijdige opleidingen

Helicon Opleidingen biedt groen onderwijs aan vanuit twaalf scholen in Noord-Brabant en Gelderland: vmbo- en mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Groene leefomgeving, Bloem, Land- en tuinbouw, Milieu, Voeding, Stad en mens. Met duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel. Cursussen en opleidingen voor bedrijven bieden we ook op locatie aan.

Echt van betekenis zijn

Onze studenten groeien door goed onderwijs, sterke begeleiding en oprechte aandacht, zodat ze aan de slag kunnen in onze groene omgeving of daarbuiten. Onderwijsprofessionals werken samen in teams rondom de studenten van een opleiding, met één bedoeling: samen écht van betekenis zijn voor de leerling. Onze scholen zijn persoonlijk en overzichtelijk. Ons motto? Hard werken, maar wel met veel plezier.

Als groene mbo-school is Helicon MBO Velp uniek in Nederland. Nergens anders vind je een uitgebreider aanbod aan mbo-opleidingen in de groene leefomgeving; van opleidingen in natuurbeheer, tot natuurbeleving en natuurbehoud. En over onderwerpen variërend van voeding en water, tot dieren en milieu. Op een school die zich kenmerkt door zijn persoonlijke aanpak, praktijkgerichte opleidingen en kleinschaligheid. Bovendien staat de school op een unieke locatie: op het enige kennislandgoed van Europa. Kennislandgoed Larenstein wordt dankzij zijn grote soortenrijkdom, verschillende grondsoorten en waterpartijen, volop gebruikt in de vele praktijklessen die buiten plaatsvinden. Bijvoorbeeld voor lessen plantenkennis en bodemkunde. Doorstromen naar het groene hbo is voor onze studenten ook heel natuurlijk, doordat het landgoed gedeeld wordt met Hogeschool Van Hall Larenstein.

Helicon MBO Velp

Voor wie?

Ben je ondernemend, actief, heb je liefde voor natuur en groen, voeding of dier? Helicon MBO Velp is dé school voor buitenmensen met een brede interesse in de groene leefomgeving. Wil je van natuur, voeding of dieren je beroep maken? In Velp vind je groene beroepsopleidingen, op meerdere niveaus in voltijd én deeltijd: Bos- en natuurbeheer, Boomverzorging/ETW, Dier en gedrag, Dier en ondernemen, Eco en wildlife, Onderzoeker natuur en milieu, Outdoor en recreatie, Schaapherder, Voeding en welzijn en Watermanagement.

Persoonlijk en praktijkgericht

Op onze school is aandacht voor elkaar, de docenten zijn deskundig en betrokken, begeleiden de studenten goed en kennen ze persoonlijk. Dat kan hier makkelijk, omdat we een vrij kleine school zijn. De opleidingen zijn praktijkgericht, met 10 weken stage in ieder leerjaar en projecten voor echte opdrachtgevers uit de (beroeps)praktijk. Ook gaan we met studenten vaak op excursie en/of studiereis. Na de opleiding gaan onze studenten aan het werk in binnen- of buitenland of stromen ze door naar het hbo. 

BBL op maat, trainingen en cursussen

In de groene leefomgeving zijn wij ook erg actief met BBL-opleidingen (deeltijd), zowel regulier als op maat voor bedrijven. Voor natuurorganisaties, gemeenten, waterschappen en provincies, verzorgen wij al jaren (maatwerk) opleidingen, cursussen en trainingen. Bijvoorbeeld voor water- en groenbeheerders, opzichters/uitvoerder buitenruimte en vrijwilligers. Behoefte aan scholing voor jezelf of je personeel? Neem dan contact met ons op, we denken graag mee!

Interview met de onderwijsinstelling

Welke voeding past bij een gezonde leefstijl? Zomaar een paar vragen waar Voeding en welzijn studenten van Helicon MBO Velp onderzoek naar doen en zich in specialiseren. Vanuit bedrijven krijgen de leerlingen business cases aangereikt waarmee ze aan de slag gaan. Zo worden zij opgeleid voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Studenten werken mee aan businesscases Een gemeente wilde invloed uitoefenen op de leefstijl van burgers via voedingscampagnes. Studenten van de opleiding Voeding & Welzijn onderzochten onder andere of er een verband was tussen werkloosheid en  de leefstijl van mensen. Door gezondheidschecks af te nemen en te analyseren ontdekten ze dat dit verband er inderdaad was. De studenten zijn inmiddels individuele coachtrajecten gestart en geven in buurthuizen, sportkantines en op scholen voorlichting over gezonde voeding. Een andere groep studenten richt zich op bedrijven. Ze geven op basis van onderzoek naar het ziekteverzuim advies aan het bedrijf over...

Volledig interview »