Helix Training & Consult

Logo Helix Training & Consult

Finlandweg 1
4538 BL Terneuzen

Tel. (0118) 558270
E-mail: info@helixtc.nl
Website: www.helixtc.nl

Sinds: 2011
Aantal medewerkers: 15 (+ vele docenten)

Een leven lang leren, dat is het motto van Helix Training & Consult. Het biedt scholing voor bedrijven, instellingen en particulieren, persoonlijk of via e-learning, als standaardtraining met open inschrijving  of als maatwerktraject. En dat altijd in de buurt, zodat lange reistijden worden voorkomen.

Helix Training & Consult heeft een groot aanbod trainingen. Van trainingen op het gebied van Techniek tot Administratie en van Zorg & Welzijn tot ICT. De slagingspercentages zijn bovengemiddeld hoog. Daaruit blijkt dat het opleidingsinstituut staat voor kwaliteit. Helix is onderdeel van ROC Scalda en beschikt naast de vele vakspecialisten van Scalda tevens over een groot aantal vakbekwame mensen uit het bedrijfsleven. Na elke cursus volgt een evaluatie. Want Helix kijkt altijd hoe het beter kan.

Maatwerk opleiding

Soms is een scholingsvraag specifieker. Stel: een aantal medewerkers heeft een cursus Engels nodig. Ze werken in de technische industrie en hebben daardoor specifieke taalkennis nodig. In dat geval gaat Helix Training  Consult samen met een docent bij u aan tafel, om een maatwerk opleiding samen te stellen die perfect past bij uw vraag. Zo is Helix Training & Consult uw partner in scholing.

Aan het eind van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. Wanneer dit kan, maken de deelnemers een landelijk erkend examen en nemen ze –als ze geslaagd zijn- een diploma mee naar huis.

De Helix Groep

De Helix Groep bestaat naast Helix Training & Consult uit Helix Transfer, Helix Learning en de Zeeuwse Lasschool.

Helix Transfer (statutaire naam Scalda Training BV) is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en kan daardoor BTW vrijgestelde trainingen verzorgen.

De Zeeuwse Lasschool is al jaren een bekend begrip in Zeeland. Hier heeft menig lasser de fijne kneepjes van het vak geleerd in de uitstekend geoutilleerde accommodaties.

Helix Learning ontwikkelt e-learning content en levert elektronische leeromgevingen voor bedrijven, instellingen en onderwijs. En dat niet alleen in Zeeland, maar ook ver daarbuiten.

E-learning

Het gebruik van online mogelijkheden in het onderwijs groeit snel. De mogelijkheden zijn legio. Groot voordeel is dat cursisten zelf kunnen kiezen wanneer en waar ze aan de slag gaan. Wel kiest Helix altijd voor ‘blended learning’. Dat betekent een combinatie van e-learning en klassikaal contact. Persoonlijk contact met de docent en met medecursisten blijft namelijk belangrijk.

Interview met de onderwijsinstelling

Roberto Akkermans heeft alle reden om opgetogen te zijn. Dit interview vindt plaats daags nadat zijn club Feyenoord de KNVB-beker heeft binnengehaald. “Nu kunnen we er weer acht jaar tegen”, lacht hij. Maar vooral is hij sinds een paar weken directeur van Helix Training & Consult, ‘een heel mooi bedrijf, en een hele mooie club mensen’. Helix verzorgt opleidingen en trainingen voor bedrijven, instellingen, overheden en particulieren, onder andere op het gebied van techniek, administratie, talen en veiligheid. Voor de 47-jarige Akkermans is het een echte overstap. Hij werkte tot voor kort als managing director Benelux voor een multinational, een onderhoudsbedrijf dat actief is in de havens van Antwerpen en Rotterdam. Waar zet u op in als directeur? “Helix is nu sinds vijf jaar een zelfstandig onderdeel binnen Scalda, de vroegere ROC’s Zeeland en Westerschelde. We moeten leren onze eigen broek op te houden. De fase van ontwikkeling is...

Volledig interview »