Curio, Zoomvliet College

Logo Curio, Zoomvliet College

Knipplein 11, 4702 GN Roosendaal
Postbus 3173, 4700 GD Roosendaal

Tel. (0165) 590100
Fax (0165) 590110

E-mail: zoomvliet@rocwb.nl
Website: www.zoomvliet.nl

Visie en missie

Regisseer je eigen toekomst
Bij het Zoomvliet College zeggen we dat studenten hun eigen toekomst kunnen regisseren. Dat is geen loze kreet, het is onze visie waarmee ons hele college doordrenkt is. De student zich laten ontwikkelen als vakspecialist én persoon op een wijze die bij hem/haar hoort. Zodat hij z’n  'mannetje' in de maatschappij staat.

Onze Kernwaarden
Onze kernwaarden maken duidelijk wat we belangrijk vinden, hoe we naar onze studenten en naar onszelf kijken en waar we op willen letten bij alles wat we doen.
Onze kernwaarden zijn: Samen, Gedegen, Initiatiefrijk, Zelfbewust

Onze opleidingen
Bij het Zoomvliet College hebben we onze opleidingen georganiseerd rond drie overzichtelijke clusters:

  • Economie/ICT: Bedrijfsadministratie; Juridische dienstverlening; Secretarieel; ICT.
  • Commercieel/ Mediavormgever: Detailhandel; (Internationale) Handel/Groothandel; International Business Studies; Marketing, Communicatie & Evenementen; Modehandel; Mediavormgever.
  • Events: Horeca; Leisure & Hospitality; Audiovisuele producties; Podium- en evenemententechniek.

Daarnaast herbergt het Zoomvliet College het Johan Cruyff College. Dit zijn opleidingen speciaal bedoeld voor topsporters en -talenten.

Samen met het bedrijfsleven

Natuurlijk werkt het Zoomvliet College samen met het bedrijfsleven. We leiden studenten immers op voor de arbeidsmarkt en dan is het handig om te weten wat zij in de praktijk precies nodig hebben voor hun beroep. En wie kunnen dat beter vertellen dan de mensen in het bedrijfsleven?! Daar luisteren we dus naar. Sterker, we halen mensen uit het werkveld binnen de schoolmuren zodat ze de studenten direct kunnen vertellen wat zij willen weten over hun toekomstige vak.

En... zeer belangrijk: het bedrijfsleven hebben we nodig om verantwoorde stage- of praktijkplaatsen te bieden voor onze studenten.

Subsidie praktijkleren

Wilt u praktijkleerplaatsen of werkleerplaatsen bieden? Dan kunt u daarvoor subsidie aanvragen. Met de Subsidieregeling praktijkleren krijgt u een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling of student. Deze regeling is vanaf januari 2014 in de plaats gekomen van de fiscale regeling Afdrachtvermindering onderwijs.
 
Wanneer komt u in aanmerking?
 
U biedt begeleiding aan:

  • vmbo-leerlingen die een leer-werktraject volgen;
  • mbo-studenten die deelnemen aan een beroepsbegeleidende leerweg (bbl);
  • hbo-studenten in de techniek (inclusief landbouw en natuurlijke omgeving), waarbij de opleiding bestaat uit leren en werken;
  • promovendi en technologisch ontwerpers in opleiding (toio’s).

Hoe kunt u aanvragen?

De aanvraag loopt per studiejaar. In 2015 kunt u een subsidieaanvraag indienen vanaf 2 juni 2015 tot en met uiterlijk 15 september 2015 voor 17.00 uur. U vraagt aan bij Agentschap NL.

Alle informatie over deze regeling kunt u hier lezen.