Talentencampus Oss

Nelson Mandelaboulevard
5342 CZ Oss

Tel. (06) 203 012 22

E-mail: info@talentencampusoss.nl
Website: www.talentencampusoss.nl

Talentencampus Oss

Talentencampus Oss

De Talentencampus is een intermediair met een groot netwerk die talent en bedrijf bij elkaar brengt en zo een belangrijke functie vervult in Oss en de regio.

Wat is talent?

Onder talent verstaat de Talentencampus iedereen die iets wil leren, zich wil ontwikkelen en aan de slag wil. In deze snel veranderende samenleving is het van belang om bij te blijven, de ontwikkelingen gaan tenslotte razendsnel. Het talent slaat zelf een brug tussen oude en nieuwe tijden en tussen oude en nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe inzichten en perspectieven die voor je ontwikkeling van groot belang zijn komen naar boven als je hier aandacht aan geeft.

Hoe ontdek je je eigen talent?

Als je moet kiezen voor een profiel, vervolgopleiding of een beroep valt dat niet mee. Jezelf leren kennen door een vraag als: ‘Wie ben ik?’ is een goed begin. Minstens zo belangrijk is om te ontdekken wat je daarmee kunt: ‘Waar wil ik heen?’ Op die manier krijgt een kind zicht op zichzelf en op de wereld van beroep en dat draagt zeker bij aan het maken van een goede keuze. Gelukkig wordt hier op scholen steeds meer aandacht aan besteed.

Maar wat ook leerzaam is: kinderen de gelegenheid geven om eens rond te kijken bij een organisatie om met eigen ogen te zien hoe de praktijk eruit ziet. En dat is wat de Talentencampus doet voor grote en kleine groepen leerlingen!

Wat doet de Talentencampus voor het onderwijs en bedrijfsleven?

Op verschillende manieren legt de Talentencampus de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Tijdens de bedrijfsbezoeken door leerlingen zijn er natuurlijk ook docenten aanwezig die op deze manier een kijkje kunnen nemen bij verschillende ondernemers in Oss en de regio. Maar we zorgen er ook voor dat docenten en schooldirecteuren hun overleggen buiten de muren van de school kunnen houden. Verschillende bedrijven en instellingen openen hun deuren en gaan graag in gesprek om te ontdekken hoe het onderwijs tegenwoordig georganiseerd is en welke rol zij hier wellicht in kunnen spelen. Waardevolle ontmoetingen voor beide partijen, dat merkt de campus iedere keer weer.

Daarnaast draagt de Talentencampus ook bij aan een groot aantal projecten, denk bijvoorbeeld aan de groots opgezette Jongeren Bedrijvendag, die te maken hebben met de ontwikkeling van het onderwijs en bedrijfsleven in de regio. De ene keer als organisator en de andere keer als kennispartner, intermediair, initiator of deelnemer. De rol van Talentencampus Oss is veelzijdig!

Hoe vind je als bedrijf die topper?

Zodra je gaat communiceren met de arbeidsmarkt, je (potentiële) medewerkers, moet je je als bedrijf anders presenteren dan aan je klanten die meer informatie willen over je product of dienst. Juist dan moet je vragen als ‘Wie ben jij?’, ‘Wat is de cultuur binnen je bedrijf?’, ‘Wat zijn jouw doelen?’ en ‘Wie heb jij daarvoor nodig om deze te realiseren?’ goed kunnen beantwoorden. De Talentencampus draagt bij aan het verbeteren van deze communicatie en de vindbaarheid en zichtbaarheid van het bedrijf richting de arbeidsmarkt. Door het inzetten van ‘social recruitment’ helpt de campus hen bovendien bij het vinden van goed personeel.

Kan ik meedoen?

Ieder talent, bedrijf of instelling uit de regio Oss  telt mee bij de Talentencampus. Als intermediair staat de campus open voor deelname van iedere partij die het concept onderschrijft: zorgen voor een betere aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven en talent ontwikkelen en verbinden aan bedrijven.

TALENT…. DAT IS OSS!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!