home » projecten » Bouw »

400 tons telekraan van Saan ingezet door Sprangers Bouwbedrijf

  • Bouw

Op maandag 29 oktober zette Sprangers Bouwbedrijf de nieuwe Liebherr LTM 1400-7.1 van Koninklijke Saan in voor een project in Venlo.

400 tons telekraan van Saan ingezet door Sprangers Bouwbedrijf

De nieuwe mobiele 400 tons telekraan werd gedurende drie dagen ingezet op een project van Sprangers Bouwbedrijf uit Breda, bij werkzaamheden aan een nieuwe bedrijfshal van een van haar opdrachtgevers in Venlo. De werkzaamheden bestonden uit het leggen van vloeren op de tweede verdieping van een dichte bedrijfshal, waar de maximale vloerbelasting op de eerste verdieping niet toereikend was voor het leggen van de vloerplaten vanaf deze vloer.

Aan de buitenzijde van het nieuwe gebouw werd naast de nieuwe 400 tonner van Saan nog een hijskraan opgesteld. Gezamenlijk hesen zij een hijsbalk op aan de binnenzijde van het gebouw. Hiervoor bracht Sprangers Bouwbedrijf voorafgaand aan de werkzaamheden gaten in het dak aan, op basis van specificaties die door engineering van Saan waren vastgesteld. Hierdoor konden de hijsstroppen naar binnen. Aan de hijsbalk binnen in het gebouw werd hijsmateriaal gemonteerd, dat gebruikt werd om de vloeren van de 1e verdieping te tillen en op de 2e verdieping in de constructie te leggen.

Met autolaadkraan naar de 1e verdieping

Voorafgaand werden met een kleine heftruck en twee autolaadkranen van Saan, vloerdelen op de 1e verdieping gehesen. Daarna werden ze getransporteerd over een 65 meter lange transportrail, die de vloerbelasting verspreidde, naar de plaats waar deze met de hijsconstructie opgehesen konden worden. De werkzaamheden werden uitgevoerd door medewerkers van Saan, Sprangers Bouwbedrijf en de leverancier van de systeemvloer: Dycore. De betrokken kraanmachinisten konden natuurlijk niet met eigen ogen zien wat aan de binnenzijde van het pand gebeurde, zij communiceerden met portofoons met de hijsbegeleiders binnen.

400 tonner prima op zijn plek

De plaats waar de Liebherr van Saan stond opgesteld was bijzonder krap voor zo’n zware kraan, maar deze nieuwe telekraan in het assortiment hijskranen van Saan is een van de meest compacte kranen in zijn soort. Deze zeven-asser weegt 84 ton en meet slechts 18,45 m. Het chassis heeft een lengte van 16,56 meter. De kraan is zeer wendbaar en dat maakt hem ook op minder ruime locaties inzetbaar. Daardoor was hij op dit project prima op zijn plek.

Woensdag 31 oktober werden de werkzaamheden aan de nieuwe vloer door Sprangers Bouwbedrijf, Dycore en Koninklijke Saan naar tevredenheid afgerond.

Meer informatie over SAAN B.V., KONINKLIJKE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!