75 miljoen voor investeringsfonds TNO, TU'S en ECN

  • Regionale ontwikkeling

Samen met de technische universiteiten van Twente, Eindhoven en Wageningen, Wageningen Research en ECN staat TNO aan de wieg van een nieuw investeringsfonds: Innovation Industries.

75 miljoen voor investeringsfonds TNO, TU'S en ECN

Dit nieuwe investeringsfonds van 75 mln. euro richt zich vooral op startups die actief werken aan maatschappelijke uitdagingen op het vlak van klimaatverandering, zorg, mobiliteit en voeding en die ontstaan zijn vanuit genoemde kennisinstellingen zoals TNO.

Techtransfer programma

“Dat TNO zich aansluit bij dit investeringsfonds past heel goed in onze doelstelling om te valoriseren, dus om de kennis van TNO tot economische en maatschappelijke waarde te brengen”, vertelt Hans Boumans die verantwoordelijk is voor het onlangs gestarte Techtransfer programma binnen TNO. “De vraag ’Hoe kun je innovaties die binnen kennisinstellingen zoals TNO ontwikkeld worden, nog beter naar de markt brengen?’ staat daarbij centraal”. “Door de ontwikkeling van slimme concepten tot marktrijpe diensten en producten goed te begeleiden, ontstaat er een krachtig vliegwiel voor innovaties. Ondersteuning vanuit diverse expertises stelt teams in staat om ook daadwerkelijk die stap naar startup te nemen. De eerste successen zien we al ontstaan. En we verwachten dat Innovation Industries dit proces nog meer zal versnellen, met name voor het hightech domain waar hun expertise ligt.”

Meer informatie over TNO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!