780 studenten Koning Willem I College innovatief aan de slag voor sectoren in beweging

  • Onderwijs & Training

Het Koning Willem I College organiseert deze week Het Innovatielab. Tijdens deze projectweek werken zo’n 780 studenten van de afdeling Handel & Commercie en vijf afdelingen van Zorg & Welzijn en Sport samen aan opdrachten voor het bedrijfsleven en instellingen uit de regio.

780 studenten Koning Willem I College innovatief aan de slag voor sectoren in beweging

Opdrachtgevers zijn onder andere Essent, Vivent, GGD Hart voor Brabant, Jumbo, Praxis en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Dertig leraren zijn speciaal voor Het Innovatielab opgeleid tot coach en begeleiden de studenten bij het doorlopen van het creatieve proces om zo tot de meest innovatieve oplossingen te komen. Doel is om studenten de meerwaarde te laten inzien van samenwerking, ook met andere beroepsgroepen.

Arbeidsmarkt van de toekomst

De snelle ontwikkelingen in sectoren zoals zorg en handel vragen van onderwijsinstellingen dat ze verder kijken en studenten meer meegeven dan enkel de voorgeschreven kernvaardigheden. “Wij bereiden onze studenten voor op de arbeidsmarkt van de toekomst. De wereld vraagt om vakmensen die niet alleen goed zijn in hun vak, maar ook beschikken over vaardigheden om samen te werken, analyses te maken en met elkaar tot creatieve oplossingen te komen. Kortom: vakmensen die verder kunnen kijken dan hun eigen grenzen. Zo leren onze studenten nog beter hoe ze hun eigen kwaliteiten kunnen inzetten”, aldus Yolande Ulenaers, voorzitter college van bestuur van het Koning Willem I College.

Voor en door studenten

De organisatie is in handen van studenten van het evenementenbureau van de opleiding Marketing & Communicatie. Zij zorgen ervoor dat de studenten gedurende alle dagen van die week regelmatig een creatieve pauze aangeboden krijgen. De pauzes bestaan uit leuke, inspirerende workshops of ontspannende activiteiten. De projectweek wordt aanstaande vrijdagmiddag afgesloten. 

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!