Achmea staat open voor samenwerking in mobiliteit

  • Automotive

Achmea is opgericht in 1811 in het Friese dorpje Achlum. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot de grootste verzekeringsgroep van Nederland met bekende merken zoals Centraal Beheer en Interpolis.

Achmea staat open voor samenwerking in mobiliteit

Achmea heeft een coöperatieve achtergrond, waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Remco Evers werkt er al bijna zeven jaar en houdt zich bezig met Business Development en innovatie. Hij vertelt waarom mobiliteit één van de aandachtsgebieden is.

“In Nederland zijn wij de grootste speler op het gebied van autoverzekeringen. We zien dat dat speelveld in beweging is en veranderd. Wij moeten goed nadenken welke rol wij willen en kunnen gaan spelen. Niet alleen nu, maar ook op de middellange en lange termijn. We zien bijvoorbeeld dat de auto zelf slimmer wordt en uiteindelijk dus ook veiliger. Dat laatste is uiteraard een goede ontwikkeling voor onze klanten, maar dit heeft onmiskenbaar ook gevolgen voor ons businessmodel”, aldus Remco.

  • “Je moet wel verder kijken dan twee of drie jaar..”

Achmea staat open voor samenwerking

Natuurlijk is het voor Remco en zijn team van belang dat zij op de hoogte worden gehouden van de laatste mobiliteitsontwikkelingen. “We hebben nationaal en internationaal een goed netwerk. Zo hebben we de laatste jaren veel werk gestopt in het opbouwen van samenwerkingsverbanden met kennisinstituten in heel Europa. Op die manier kunnen we in ieder geval de ontwikkelingen in de markt goed volgen, dat is ook de reden dat we zijn aangesloten bij AutomotiveNL.”

“De tweede stap is dat je een route moet uitstippelen. Je kijkt hoe die wereld er over tien jaar uitziet. Dat is natuurlijk niet strak ingedekt, maar je moet wel verder kijken dan twee of drie jaar. Vervolgens ga je terug redeneren; waar sta je nu, waar ben je goed in en waar wil je in vijf of tien jaar goed in zijn?” Volgens Remco wil Achmea andere partijen betrekken bij dit proces en komen ze graag in contact met allerlei organisaties. Of het nou partijen zijn die techniek leveren of partijen die zich heroriënteren op het gebied van mobiliteit, Achmea staat ervoor open! “En ja, wij zijn een grote verzekeraar, maar ook wij moeten veranderen. Wij willen dit bij voorkeur kleinschalig aanvliegen. Testen en valideren met klanten”, aldus Evers.

Meer dan alleen de auto

“Wij bieden diensten aan, zoals het oplossen van schade, maar de focus bij mobiliteitsdiensten is niet alleen de auto. We kijken bijvoorbeeld ook hoe we mensen van A naar B kunnen verplaatsen of naar doelgroepen zoals ouderen en veiligheid. Achmea speelt hier graag een (maatschappelijke) rol in.”

Betrokkenheid

Bij de merken van Achmea zijn 10 miljoen klanten verzekerd en ze zijn actief in zes verschillende landen. Verder is Achmea aangesloten bij een grote Europese alliantie Eurapco, waar 8 coöperatieve verzekeraars samenwerken.

Voor Achmea is het van belang dat klanten positief reageren op de projecten waar ze mee bezig zijn, uiteindelijk doen ze het namelijk voor de klant. “We merken dat de klanten ervoor open staan en positief zijn. Zo hebben we in een pilot ‘telematica-connected autorijden’, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, ervaren dat onze klanten erg betrokken waren. Ze moesten gedurende de pilot vele vragenlijsten invullen en wij kregen veel feedback.” 

Meer informatie over RAI Automotive Industy :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!