home » projecten » Bouw »

Afzinken tunnelelementen voor de Marieholm Tunnel gestart

  • Bouw

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het ontwerp van de Marieholm Tunnel in Göteborg. Het afzinkequipment is intussen met succes getest en de laatste voorbereidingen voor het afzinken van het eerste tunnelelement zijn in volle gang. Dit weekend zal het eerste tunnelelement in positie gebracht en afgezonken worden.

Afzinken tunnelelementen voor de Marieholm Tunnel gestart

Foto: De ligging van de Marieholm Tunnel in Göteborg 

Over de Marieholm Tunnel

De Marieholm tunnel vormt een onderdeel van het Marieholm Connection Project waarbij zowel een brug als een tunnel worden gebouwd om de verbinding te verbeteren over de Göta Älv rivier in Zweden. De tunnel wordt circa 500 meter lang en wordt gevormd door deels afgezonken elementen en een cut-and-cover gedeelte. De bouw van de tunnel is in 2014 begonnen en zal afgerond worden in 2020.

Betrokkenheid MH Poly

Bij de bouw van de tunnel is sprake van een organisatorische bundeling van verschillende deskundigen. MH Poly uit Bergen op Zoom is al tijdens de aanbesteding in 2013 bij het project betrokken. Zij houden zich voornamelijk bezig met het ontwerp van de tijdelijke constructies welke nodig zijn voor het afzinken van de drie tunnelelementen.

Live meekijken

Benieuwd naar het afzinkproces? U kunt erbij zijn! Het afzinken is namelijk van 1 december tot en met  5 december live te volgen via de ‘Marieh FRONT’ camera. Op de ‘Marieh schakt PRO’ camera kunt u tevens de bouw van het tweede tunnelelement dat momenteel in het droogdok ligt.

Meer informatie over MH POLY CONSULTANTS & ENGINEERS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!