home » projecten » Bouw »

AGEL adviseurs betrekt Drone bij inwinning BGT

  • Bouw

In het voorjaar van 2017 heeft AGEL adviseurs uit Oosterhout het raamcontract 'landmeetkundige werkzaamheden' voor de Provincie Utrecht gegund gekregen en vanaf dat moment heeft het bedrijf al diverse projectmetingen naar tevredenheid uitgevoerd.

AGEL adviseurs betrekt Drone bij inwinning BGT

Een van die projecten betrof het uitvoeren van een revisie BGT meting van de nieuwe aangelegde rotonde op de N204 Lopik-Woerden. In samenwerking met Alfadrone, werd door AGEL adviseurs data ingewonnen met behulp van Dronetechniek zoals Dronevluchten en Dronemetingen.

Dronevlucht

Naar aanleiding van de opdrachtomschrijving werden er op locatie diverse onderzoeken uitgevoerd naar onder andere luchtruim-klasse, obstakels en opstijglocaties. Na een risico-analyse was het tijd voor de daadwerkelijke vlucht waarmee de data verzameld werd die later gebruikt zou worden bij het generen van een passende oplossing.

De inspanning waard

Het gehele traject is in nauw overleg met de Provincie Utrecht besproken. Vooral het traject van aanvraag tot het uitvoeren van de daadwerkelijke Dronevlucht en het verkrijgen van toestemming van de Provincie Utrecht was intensief, maar de inspanning waard. Werkzaamheden dienen namelijk veilig voor de weggebruikers, omgeving projectgebied en eigen personeel uitgevoerd te kunnen worden. Het resultaat mag er in ieder geval zijn! Scherpe Geo-gerefereerde Ortofoto’s, 15 mm pixelgrootte en een mooie videopname.

Meer informatie over AGEL ADVISEURS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!