home » projecten » Bouw »

AGEL Adviseurs brengt historische verdedigingswerken in beeld dankzij drone vlucht

  • Bouw

In opdracht van de gemeente Vught heeft AGEL Adviseurs onlangs wel een hele bijzondere taak mogen vervullen. Samen met Alfadrone voerde het bedrijf uit Oosterhout een drone vlucht uit om verdedigingswerken van maar liefst 4 eeuwen geleden in kaart te brengen.

AGEL Adviseurs brengt historische verdedigingswerken in beeld dankzij drone vlucht

De verdedigingswerken in de gemeente Vught stammen uit het jaartal 1629 en maken onderdeel uit van de oude verdedigingslinies van Fredrik Hendrik die werden aangelegd bij de belegering van de stad ’s-Hertogenbosch, dat destijds nog in handen was van de Spanjaarden.

Een spoedklus

Wat de opdracht zo bijzonder maakt is dat deze binnen een relatief kort tijdsbestek moest worden uitgevoerd. Normaliter zijn de verdedigingswerken namelijk niet met het blote oog te zien. Vanwege de aanhoudende droogte van de afgelopen maanden werden onlangs echter de bijbehorende archeologische verkleuringen zichtbaar en was het voor AGEL Adviseurs en Alfadrone mogelijk om deze sporen in te winnen en te karteren in RD.

Vervolgstappen

De volgende stap is nu het opstellen van een archeologisch plan. Hiervoor worden de resultaten van de inmeting en kartering overhandigd aan de archeologische dienst zodat deze exact in beeld heeft waar de historische sites zich bevinden.

Meer informatie over AGEL ADVISEURS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!