AGEL Adviseurs werkt aan natuurcompensatie A4

  • Zakelijke dienstverlening

In opdracht van Dienst Landelijk Gebied zijn de werkzaamheden voor een gedeelte van de natuurcompensatie ten behoeve van de aanleg van de A4 gestart. AGEL Adviseurs heeft de aanleg begeleid door het voeren van directie en houden van toezicht.

AGEL Adviseurs werkt aan natuurcompensatie A4

Daarnaast heeft AGEL Advieurs ondersteuning gegeven tijdens de voorbereiding van het project. De natuurcompensatie is noodzakelijk in verband met de aanleg van de A4 langs Steenbergen. De werkzaamheden in deze fase bestaan uit de natuurlijke herinrichting van 2 locaties aan de “Boonhil” en 1 locatie genaamd “Oorschotstuw” in de polder nabij Kruisland. De uitvoering heeft eerder vertraging opgelopen in verband met de ontmanteling van een niet ontplofte kop van een V1 bom op de locatie “Oorschotstuw”.

Natuurlijke herinrichting

De werkzaamheden op de locaties aan de “Boonhil” bestaan uit een natuurlijke herinrichting met een struweelbeplanting en een kern met boomvormers. De werkzaamheden op de locatie “Oorschotstuw” bestaan uit een natuurlijke herinrichting gecombineerd met de aanleg van een waterberging. Het perceel wordt 0,5 m afgegraven en ingeplant met Els en Wilg beplanting. Omdat de vondst van de V1 uniek is, en een herinnering betreft van de 2e wereldoorlog blijft de krater die bij de donatie is gevormd gehandhaafd.

Volgens planning zijn de werkzaamheden eind april gereed

Meer informatie over AGEL ADVISEURS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!