AgriFood Capital organiseert bijeenkomst omtrent innovatie in de agrofood sector

  • Agrofood & Biobased

Op 9 juli jongstleden kwamen op initiatief van AgriFood Capital, als onderdeel van het innovatieprogramma We Are Food, 7 CEO’s van zeer innovatieve MKB bedrijven uit de agrofood sector bij elkaar. Doel van de bijeenkomst was inspiratie opdoen en het uitwisselen van ervaringen op het gebied van ‘disruptieve innovatie’.

AgriFood Capital organiseert bijeenkomst omtrent innovatie in de agrofood sector

Aanwezig waren Protix, Plantlab, Koppert Cress, Floating Farm, De Vegetarische Slager, Mosa Meat & Familievarken. Zonder uitzondering kunnen al deze bedrijven in essentie bijdragen aan een systeem innovatie van het agrofood systeem; sommigen zijn nog in ontwikkeling, anderen zijn al jarenlang actief. Het predicaat We ARE leading the change in FOOD past bij allen.

Een interdisciplinaire benadering

Er was veel enthousiasme voor deze aanpak van uitwisselen tussen innovatieve ondernemers onderling, zonder agendasettend te moeten zijn. Geconstateerd werd dat het werken vanuit disciplines nog altijd de dominante werkwijze is terwijl juist een interdisciplinaire benadering voor grote maatschappelijke opgaves van groot belang is en dat Nederland daar internationaal het verschil kan maken. De uitdaging voor Nederland zal zijn een bijdrage te leveren aan het voeden van de wereld door het exporteren van technologie, kennis en systemen die samenkomen in een lokale infrastructuur. Verdere ontwikkelingen die breed werden gedeeld: een sterk merk met de goede merkwaarden, die de consument herkent en waardeert is belangrijker dan een certificaat of label.

Van voedsel naar voeden

Er is een verschuiving van voedsel, naar voeden. Voeding en meer specifiek inhoudsstoffen  worden een zeer belangrijke factor om een gemeenschap gezond te houden. Ook hier kan Nederland een leidende positie innemen en die internationaal verzilveren.

Vervolg

Aan het eind van de bijeenkomst concludeerden de deelnemers dat deze werkvorm werkt en een vervolg verdiend. Het stap voor stap ontwikkelen van onderling vertrouwen om in alle openheid het gesprek aan te gaan is daarbij leidend en voorwaardelijk om te komen tot een maximaal rendement ten aanzien van kennisdeling. Aan AgriFood Capital is gevraagd een volgende bijeenkomst te organiseren medio september/oktober dit jaar.

Meer informatie over We are food:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!