AgroProeftuin De Peel test gewassen voor biobased economie

  • Agrofood & Biobased

Wat kunnen nieuwe teelten opleveren voor de biobased economie? Om daarover uitsluitsel te krijgen, onderzoekt adviesorganisatie Delphy op drie proeflocaties in het zuiden van Nederland samen met lokale ondernemers gewassen als blauwmaanzaad en stevia. Dat schrijft Nieuwe Oogst op haar website.

AgroProeftuin De Peel test gewassen voor biobased economie

In De Peel hebben kidneybonen hun weg al gevonden naar de Goeie Worst van Eigezwijns. Op de zandgrond van het Brabantse Odiliapeel groeien op 2 hectare van AgroProeftuin De Peel acht gewassen. Met dit experiment zoekt Bert Aasman, manager team Akkerbouw Zuidoost-Nederland van Delphy, naar nieuwe teelten voor Nederlandse akkerbouwers.

Soortgelijke experimenten vinden plaats op de kleigrond van proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat en op een tussenliggende grondsoort van proefboerderij Markhoeve in het Brabantse Strijbeek. Het project is onderdeel van de het Delphy-project 'Biobased Innovations Garden' dat van 2020 tot 2023 loopt als voortzetting van 'Growing a Green Future' dat in 2019 is afgesloten.

Lees het complete artikel op de website van Nieuwe Oogst

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!