ALFRA doseer- en weegsystemen klaar voor de toekomst

  • Industrie

Als leverancier van de ALFRA doseer- en weegsystemen is KSE constant op zoek naar verbeteringen. Hoewel de systemen al uiterst nauwkeurig en bovendien heel snel doseren en wegen, verlangt de industrie het uiterste. En daar komt de jarenlange ervaring van KSE goed van pas.

ALFRA doseer- en weegsystemen klaar voor de toekomst

Voorlopers in doseer- en weegsystemen

80 jaar geleden is de basis gelegd voor hele geavanceerde doseer- en weegsystemen. Alfons en Frans richtten in 1933 ALFRA op, zij bedachten een verrijdbaar wegerconcept. Klanten in de verfindustrie, olie en ballast maakten dankbaar gebruik van dit concept. En vandaag de dag is dit nog altijd de steunpilaar voor de ALFRA wegers.

Uitermate snel en nauwkeurig

KSE is leverancier van ALFRA doseer- en weegsystemen. Inmiddels gelden deze machines als de standaard voor veel bedrijven in de poeder- en korrelverwerkende industrie, met name diervoederproducenten. De ALFRA doseer- en weegsystemen stellen deze producenten in staat om ieder product veilig, flexibel en efficiënt af te meten. Het doseerbereik is indrukwekkend en kan variëren van  enkele grammen tot maar liefst 10.000 kilogram.

Procesautomatisering

Wat het geheel extra bijzonder maakt, is dat KSE KSE Bladelvoor iedere stap in het proces een machine levert. KSE heeft hiermee het volledige proces geautomatiseerd: van de inname van grondstoffen tot oplossingen voor de uitgifte van gereed product. De doseerschuif ishet hart van die machines. Dit unieke doseersysteem is door KSE zelf ontwikkeld en zorgt dat er sneller, nauwkeuriger en hygiënischer wordt gedoseerd. Er vindt zogezegd geen contaminatie plaats.

Winst behalen

Daarmee zijn meteen de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst genoemd. Want hoe zorgt KSE ervoor dat de ALFRA doseer- en weegsystemen met de vraag meegroeien. De markt verlangt een hogere snelheid en een grotere nauwkeurigheid. Alleen daar is winst te behalen. En tegelijkertijd moet natuurlijk hygiënisch gewerkt worden. Er worden veelal vitaminen, mineralen en premixen verwerkt, dan is contaminatie uit den boze.

Meer produceren tegen lagere kosten

Normaal gesproken staan snelheid en nauwkeurigheid met elkaar op gespannen voet: het één gaat vaak ten koste van het ander. Hoe kunnen de doseer- en weegsystemen van ALFRA dan toch meer produceren tegen lagere kosten zonder daarbij aan kwaliteit in te moeten boeten. Het antwoord ligt in de synergie die KSE weet te creëren tussen de weger, het doseersysteem en de besturingssoftware.

Synergie

Neem de combinatie van ALFRA doseerschuiven – die tot de beste in de industrie behoren – en software die zelflerend is. ALFRA dose&weigh software gebruikt resultaten uit het verleden om zichzelf te verbeteren. De software kijkt naar procesvariabelen zoals recepten, veiligheidsmarges, siloniveaus en toleranties. De afhankelijkheid van kennis en vaardigheden van personeel neemt hiermee af en de nauwkeurige verwerking van het product neemt toe. Uiteindelijk heeft het hele productieproces baat bij deze ontwikkeling.

Innovaties

Zo blijft KSE constant op zoek naar verbeteringen in het verwerkingsproces, van grondstofinname, het doseren & wegen, de bulkverlading, het intern transport alsmede de machinebesturing. Regelmatig kloppen klanten aan met een hele specifieke vraag.

Jonker Petfood

Zo had Jonker Petfood voor KSE de uitdaging om een compact systeem voor diervoeder premixen te ontwikkelen. Bijkomende hindernissen waren een beperkte ruimte in Jonker’s fabriek en een hele accurate dosering van slechts 10kg per component. KSE heeft de 25-jarige relatie tussen hen en Jonker Petfood allerminst beschaamd en kwam met een maatwerkoplossing waar de klant veel plezier aan beleeft.

Meer informatie over KSE PROCESS TECHNOLOGY B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!