AMC Groep en WerkBedrijf Nijmegen: een mooie combi

  • Arbeidsmarkt

In de zoektocht naar nieuwe medewerkers werkt de AMC Groep uit Wijchen regelmatig samen met arbeidsbemiddelingsbedrijf WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Xander Hinten, projectleider AMC, Wendy van Paridon, consulent WerkBedrijf en Hakan Bekler, medewerker AMC vertellen erover in een interview.

AMC Groep en WerkBedrijf Nijmegen: een mooie combi

Foto: Xander, Wendy en Hakan

Hakan werkt pas een maand bij AMC specialistische reiniging. Maar de mooie match is nu al duidelijk. Tot voor kort werkte Hakan bij een ander schoonmaakbedrijf. Daar was alleen parttime werken mogelijk. En Hakan wilde maar één ding: uit de uitkering! Dus nam Wendy contact op met AMC. Ze wist dat AMC altijd plek heeft voor goede mensen. Dat bleek ook nu het geval. Ook al was er eigenlijk geen vacature. Xander Hinten: “Toen ik Hakan tijdens onze kennismaking vol passie hoorde praten over het schoonmaak vak, was ik direct verkocht!”

Vacature voor zijn

Waarom de samenwerking tussen WerkBedrijf en AMC zo succesvol is? Xander: “Wendy weet wat er bij ons speelt, hoe het in ons vak werkt. Het ad-hoc karakter, het snelle schakelen, de informele contacten, dat kent zij als geen ander. Wendy: ”Ik wacht niet tot AMC een vacature heeft, maar kom zelf als ik een geschikte kandidaat heb. Mijn jarenlange ervaring met AMC biedt dat voordeel.”

Thuis in schoonmaak

Hakan werkt al ruim 8 jaar in de schoonmaak. Wat hij het leukste vindt? “Dat maakt mij echt niet uit, alles vind ik even leuk.” En Hakan doet zijn werk met een stralende glimlach. Dat werkt positief op de rest van de ploeg. Xander: “Hakan heeft het vak gewoon in zich. Hij pakt alles aan, ziet het werk, past perfect in de ploeg en leert snel. Vooraf waren we een beetje bang voor een mogelijke taalbarrière. Maar dat was helemaal niet nodig. Gewoon allemaal ietsje minder snel praten en de communicatie gaat prima.”

Investeren in mensen

Xander: “Hakan heeft nu een contract voor 38 uur, met een looptijd van 8 maanden. Dat kunnen we nog een keer verlengen met 8 maanden en daarna bieden we een vast contract. Dat doen we standaard: we investeren in goede mensen en willen ze dan ook graag lang bij ons houden.”

Toekomst

Hakan: “Ik wil lekker bij AMC Groep blijven werken. En steeds meer leren.” Xander vult aan: “We kijken waar Hakans specialiteit ligt. Daar zullen we hem verder in trainen en opleiden. Binnenkort start hij bijvoorbeeld met de opleiding voor het VCA-certificaat.” En de samenwerking met Werkbedrijf? “We hopen dat Wendy ons team nog vaak met toppers als Hakan komt versterken!”

Meer informatie over AMC GROEP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!