Ampelmann Iceman compenseert golfbewegingen op een schip

  • Technologie

Om een veilige overstap te creëren tussen een schip en een vast object op zee, zoals een boorplatform of een windturbine is de Ampelmann een uitstekend hulpmiddel. Technotron heeft hiervoor een extended temperature”-variant van haar 'Iceman' ontwikkeld.

Ampelmann Iceman compenseert golfbewegingen op een schip

Door de toepassing van een Gyro wordt een signaal verkregen wat als referentie signaal dient voor het sturen van de  hydraulische cilinders. De regeling moet uiteraard snel genoeg zijn om de deining van het schip te compenseren. Hierdoor blijft het platform stil hangen ten opzichte van de bewegingen van het schip.

Tot -40 graden Celcius 

In opdracht van partner Hydrauvision heeft Technotron een “extended temperature” variant de “Iceman” genaamd ontwikkeld. De Iceman wordt onder class bureau DNV gebouwd en is geschikt voor toepassing in gebieden tot -40 graden Celcius. Hierdoor zal Iceman voornamelijk ingezet worden in de poolgebieden.

Over Technotron

Technotron in Schoondijke ontwerpt en bouwt uiteenlopende (besturings-) en energiesystemen. Deze systemen vinden wereldwijd hun weg naar de industrie en petrochemie, machinebouw, utiliteit en de offshore en maritieme markt

Meer informatie over TECHNOTRON B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!