Amsterdam streetcolor project: LED-verlichting die meekleurt met de situatie op straat

  • Technologie

Boven de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat en haar steegjes hangt sinds kort een high tech LED verlichtingssysteem. Het vertrouwde straatbeeld werd daarbij in ere gehouden; het systeem werd geplaatst in de bestaande nostalgische straatarmaturen.

Amsterdam streetcolor project: LED-verlichting die meekleurt met de situatie op straat

RENA Electronica ontwikkelde in opdracht van partner Primo Exposures LED verlichting die meekleurt met de sociale situatie.

Van sfeervol tot feestelijk

In bestaande armaturen werden RGBW Highpower LED boards, drivers en een aansturing van RENA Electronica geplaatst die meekleuren met de situatie op straat. Van sfeervolle kleuren tot feestelijke tinten en wit voor de veiligheid wanneer politie en hulpverleners moeten ingrijpen. Om te voorkomen dat de donkere zijsteegjes van de Reguliersdwarsstraat gebruikt worden voor ongewenste zaken, werd ook daar dezelfde LED verlichting geplaatst. De boards worden draadloos aangestuurd. RENA ontwikkelde voor dit project de besturingsprint, draadloze communicatie, koeling en de LED print voor in de bestaande armatuur.

Bezoek RENA op het LED Event

Wil je meer weten over het streetcolor project of over andere projecten van RENA Electronica? Op woensdag 28 november is het bedrijf aanwezig op het LED Event in Den Bosch. Het evenement is gratis toegankelijk. Meld je hier aan.

Meer informatie over RENA ELECTRONICA B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!