Augmented Reality: vastgoedpromotie op je mobiel

  • Zakelijke dienstverlening

In een wereld die overvoerd is door visuele prikkels is het steeds lastiger om een product of dienst onderscheidend in de markt te zetten. Met Augmented Reality lukt dat wel.

Augmented Reality: vastgoedpromotie op je mobiel

Augmented Reality screenshot Project Buitenhoeve, Wocom Brandevoort

De beeldcultuur is steeds sneller geworden en beelden worden in een “split second” op ons afgevuurd op televisie en op internet. Als dit niet gebeurd treed de verveling snel in en zappen we weg. Om dit tegen te gaan willen we graag de regie weer terug geven aan de klant en een grotere mate van interactie in onze producten aanbrengen.

Crossover tussen print en mobiel

Een van de laatste ontwikkelingen is Augmented Reality (AR). Een perfecte crossover tussen printed-media en mobiele platformen en bovendien een vervanger van de traditionele maquette. Met AR kan een platte afbeelding omgezet worden in een 3d model dat van alle kanten kan worden bekeken. Het enthousiasme voor dit product is bijzonder groot met name projectontwikkelaars en lokale overheden kunnen op een zeer toegankelijke manier hun plannen presenteren en dicht bij de klant brengen.

3d-model

Appartementen, woonwijken en stedenbouwkundige inbreidingen kunnen op een volstrekt heldere manier in beeld worden gebracht. Er is slechts een kleine app nodig. Deze is gratis beschikbaar voor Apple en Android. Met het scannen van een QR-code wordt een 3d model op de telefoon of tablet zichtbaar gemaakt. Op deze manier heb je dus altijd een of meerdere “maquettes” bij je.

Augmented Reality, Project: Groeseind Tilburg, Hurks Vastgoedontwikkeling

"De mensen vonden het gaaf om de AR-beelden te zien en waren telkens verbaasd dat dit mogelijk is. Een succes dus. We hebben veel mensen enthousiast gemaakt voor de nieuwe woningen."
Marij Ummels, Hurks Vastgoedontwikkeling

Deze techniek is perfect te implementeren in brochures en op deze wijze voor een grote groep klanten laagdrempelig toegankelijk. Bovendien kan een vastgoedproject ook op de bouwlocatie getoond worden. Door middel van GPS ondersteuning kan een complete wijk getoond worden op de toekomstige bouwplaats.

Momenteel zetten we deze techniek vooral in voor vastgoedprojecten maar andere toepassingen zijn legio. Met name de meubelindustrie, keukenbranche maar ook meer technische producten laten zich op een prachtige wijze presenteren met AR.

Klant optimaal van informatie voorzien

Op deze wijze speelt Architectuurproducties in op een sterke hang naar beeldmateriaal waarbij de gebruiker zelf de regie in handen heeft, zonder andere vormen van presenteren uit het oog te verliezen. AR is ondersteunend om een beter inzicht te krijgen in het product en op deze manier de klant optimaal te voorzien van informatie.

Meer informatie

Een ervaren team van vormgevers, en technisch specialisten kan op vlotte professionele wijze de wensen van de klant vertalen in een afgewogen pakket presentatiemiddelen. Is de interesse gewekt, neem gerust contact op met Architectuurproducties, zij komen graag een demonstratie verzorgen.

Meer informatie over ARCHITECTUURPRODUCTIES B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!