Automatiseren is een must, anders doe je niet meer mee in de transportsector

  • Technologie

Tegenwoordig kunnen we ieder pakketje volgen. Als klant ontvang je een link naar een track & trace systeem, zodat je precies kunt zien wanneer jouw pakketje aan de voordeur wordt afgeleverd.

Automatiseren is een must, anders doe je niet meer mee in de transportsector

Vroeger, en dat is nog helemaal niet zo lang geleden, kreeg je slechts een inschatting van het aantal werkdagen dat het zou kunnen duren. Soms wel 3, 5 of 14 dagen. Tijden zijn flink veranderd en onze verwachtingen worden daarmee ook steeds hoger. Leveringen binnen 24 uur zijn de normaalste zaak van de wereld geworden. Als transportbedrijf kun je niet anders dan meegaan in deze nieuwe tijd.

Automatisering voor transport en logistiek

Willems Transport Rijkevoort is daarom al meer dan 30 jaar klant bij TANS. TANS levert als een van de weinige automatiseringsorganisaties uitsluitend software aan transportondernemingen. “Wij begonnen ooit met TANS voor onze salarisadministratie. In de laatste 10 jaar heeft de automatisering binnen ons bedrijf een enorme vlucht genomen. Al onze chauffeurs hebben tegenwoordig een boordcomputer. Hierop zien zij al hun taken, ze kunnen documenten scannen, de facturatie wordt geregeld en klanten krijgen automatisch bericht van de verwachte en werkelijke aankomsttijd van de levering. Alles zit aan elkaar gekoppeld”, vertelt Lucien Willems, die het transportbedrijf vorig jaar overnam.

Meer rust voor chauffeurs en planning

“Een paar jaar geleden hadden onze chauffeurs alleen een telefoon. Zij moesten dan per opdracht naar de planning bellen voor de volgende klus of route. Wij konden de chauffeurs niet volgen en moesten soms bellen waar ze zaten. De afdeling planning was vaak lange tijd bezig om een chauffeur te vinden die leeg was en weer nieuwe vracht kon oppikken. Alle informatie werd telefonisch doorgegeven, zoals adres en laadreferenties. Veel kans op fouten, maar het kostte vooral ook veel tijd en energie. Met de boordcomputer is dat gelukkig verleden tijd.”

Besturingssysteem Talis

“Het TMS Transport Management Systeem Talis stuurt onze chauffeurs aan en geeft een bron van informatie om beslissingen op te nemen. Alle orders staan in Talis. Er wordt automatisch een ordernummer aangemaakt, de rit wordt gepland, adresgegevens en laad- en los informatie worden naar de boordcomputer gestuurd. De chauffeur heeft altijd de laatste up-to-date informatie bij de hand.”

Stuurinformatie voor onze klanten

“Je merkt dat klanten steeds hogere verwachtingen hebben. Ze willen exact weten wanneer een zending binnen komt of hoe het transport is verlopen. We werken vooral met gekoeld transport en levensmiddelen, dus we moeten ook rapportages kunnen aanleveren en aantonen dat de producten conform de eisen en wensen zijn getransporteerd.”

Doorontwikkeling automatiseringssysteem

“TANS helpt ons enorm bij de doorontwikkeling van onze systemen. Iedere maand komt Elly hier, de consultant van TANS. Zij ontwikkelt het systeem steeds door. TANS werkt daarbij met modules, dus je kunt alles inrichten zoals je zelf wil. Zo blijven we continu innoveren en meegroeien met onze klanten in de Benelux en het Duitse Ruhrgebied”, aldus Willems.

Meer informatie over TANS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Everts & Weijman Everts & Weijman

Beleef Groen, Geniet Groen