Avans Hogeschool en Aviolanda Aerospace intensiveren samenwerking

  • Technologie

Op vrijdag 18 januari jongstleden ondertekenden Aviolanda Aerospace (ook wel bekend als Business Park Aviolanda) en onderwijsinstelling Avans Hogeschool een intentieovereenkomst met als doel de onderlinge samenwerking dit jaar verder uit te breiden en intensiveren.

Avans Hogeschool en Aviolanda Aerospace intensiveren samenwerking

Binnen deze samenwerking is Avans Hogeschool onder meer van plan een lesruimte te betrekken in het aerospace maintenance cluster en gebruik te maken van het drone test- en demo centrum op Aviolanda.

Aerospace Engineering & Maintenance

De ondertekening vond plaats in de hangaar van de Aircraft Maintenance & Training School (AMTS) en was onderdeel van een presentatie van 10 “droneprojecten”, uitgevoerd door studenten van de minor Aerospace Engineering & Maintenance. De Academie voor Engineering & ICT (AE&I), waaronder de minor valt, beoogt met dit nieuwe partnerschap om midden in een technische luchtvaartomgeving over een eigen faciliteit te beschikken en de minor ook direct in de praktijk op Aviolanda te kunnen vormgeven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten die het test en demo centrum Dutch Drone Centre Aviolanda biedt aan ontwikkelaars van drones en hun toepassingen.

Innovatieve vestigingsomgeving

Voor Aviolanda Aerospace wordt met een partnerschap met Avans Hogeschool een nog completere vestigingsomgeving gecreëerd voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van luchtvaart. Overheid, onderwijs en het bedrijfsleven werken hier nauw samen, wat een grote meerwaarde betekent voor het civiel-militaire maintenance cluster en de regio.

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!