AVS Supply Chain Proeftuin zoekt deelnemers

  • Innovatie & MVO

Er zijn steeds meer digitale technieken beschikbaar die processen en werkzaamheden vereenvoudigen. Een deel van die technieken richt zich op ondersteuning via digitale en/of virtuele weergave en verwerking: AVS – Augmented Reality, Virtual Reality en Serious Gaming.

AVS Supply Chain Proeftuin zoekt deelnemers

Deze technieken worden in verschillende werkvelden al volop ingezet. In het supply chain werkveld gebeurt dit echter nog maar mondjesmaat.

In november vorig jaar was er een AVS-workshop in het Huis van de Logistiek in Tilburg. Hierin demonstreerde een aantal in AVS gespecialiseerde leveranciers de mogelijkheden. De deelnemende bedrijven zagen na afloop van de workshopde AVS-technieken vooral als mogelijk waardevolle tools voor het efficiënter trainen en on-boarden van (nieuwe) medewerkers.
Zie voor meer informatie ook de whitepaper met uitwerking van de workshop.

Initiatief: AVS Supply Chain proeftuin

Omdat er voor het logistieke werkveld dus volop AVS-kansen lijken te liggen, zijn Midpoint Brabant en Logistics CommunityBrabant in samenwerking met REWIN, Vijfsterren Logistiek en Supply Chain platform Zuidoost Brabant van plan in Q4 2020/Q1 2021 een AVS Supply Chain proeftuin te starten. In deze proeftuin kunnen bedrijven met ondersteuning van de juiste specialisten, AVS tools op een laagdrempelige manier testen. De partners gaan een gezamenlijk subsidie-aanvraag indienen, om o.a. circa 10 bedrijven de gelegenheid te bieden hun cases in te brengen en met een stuk subsidieondersteuning (circa 40%) concrete AVS tools te ontwikkelen en (in pilotvorm) te implementeren voor het inwerken of trainen van medewerkers.

De opzet van de AVS proeftuin is te vinden in dit document.

Interesse in deelname als pilotbedrijf?

West-Brabantse bedrijven die interesse hebben in de beoogde AVS supply chainproeftuin en wellicht pilotbedrijf voor het indienen van een AVS case willen zijn, nodigt Stefan van Seters, programmamanager Logistiek bij REWIN, van harte uit om contact op te nemen. De timing en looptijd van de case zijn voor een groot deel door deelnemende bedrijven zelf te bepalen, - wel ergens in de periode 2020 t/m 2022 - , evenals de AVS specialisten die je hier op zou willen inzetten.

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!