Beleef ’t met Boergondisch Bernheze!

  • Agrofood & Biobased

Met de campagne ‘Beleef ’t in Boergondisch Bernheze’ wil de gemeente Bernheze mensen uit de voedselketen, van boer tot groothandel, van chef-kok tot consument en van jong tot oud, onderling met elkaar verbinden en meer bekendheid geven bij het grote publiek.

Beleef ’t met Boergondisch Bernheze!

Daarom wordt vanaf juli iedere maand een thema gekozen dat centraal staat in deze nog zes maanden durende campagne. Het streven is ondernemers uit de food-sector letterlijk bijeen te brengen.

We Are Food

In het kader van het Themajaar ‘We Are Food/ Brabant Celebrates Food’ is in Bernheze de campagne ‘Boergondisch Bernheze’ opgestart. Geen schrijffoutje maar juist met aandacht voor de boer, de teler en de ondernemer. Doel is om meer aandacht te geven aan- en te vragen voor lokale producten, food gerelateerde evenementen en andere activiteiten. Een smaakvolle samenwerking met de gemeente Bernheze, TRV-Bernheze en Oerlekker Maashorst. De Kick Off van deze campagne vond plaats in Groentepluktuin De Meulenhof in Heeswijk-Dinther. Burgemeester van Bernheze, Marieke Moorman gaf het startsein.

Boergondisch Bernheze

Boergondisch Bernheze kiest maandelijks een thema dat centraal staat. Het zijn altijd thema’s die gerelateerd zijn aan de gemeente Bernheze en haar (voedsel)producten. De gehele keten komt hierbij in beeld. Een maaltijd start immers bij de boer en eindigt, in de meeste gevallen, inwendig bij de consument, maar daartussen zitten vaak nog vele stappen. Boergondisch Bernheze maakt deze stappen inzichtelijk en vraagt op deze manier meer aandacht voor de verschillende stakeholders die hierin een rol spelen. Zo gaat de gemeente in gesprek met ondernemers en belichten zij diens werkzaamheden en producten. De verschillende voedsel-gerelateerde evenementen die de gemeente Bernheze rijk is krijgen exposure op verschillende kanalen. Denk hierbij aan sociale media, mailings en regionale kranten. Een overzicht van de streekproducten vind je ook op de website www.bezoekbernheze.nl.

Geïnteresseerd?

De gemeente Bernheze is op zoek naar partners die samen met de gemeente lokale producten willen omarmen en deze meer onder de aandacht willen brengen. Iedereen die hier in geïnteresseerd is, kan een mail sturen naar wearefood@bernheze.org of telefonisch contact opnemen via 0615082914.

Meer informatie over We are food:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!