Bij de Actemium Automation Award draait alles om beweging

  • Technologie

Zonder beweging staat alles stil. Dat geldt voor het vakgebied industriële automatisering, maar ook voor het motiveren van technisch talent. Daarom geeft Actemium in Veghel HBO-studenten elk jaar een actief kijkje achter de schermen van haar dynamische netwerk.

Bij de Actemium Automation Award draait alles om beweging

Ook tijdens de elfde Actemium Automation Award op donderdag 8 november 2018 zoeken de technisch professionals van morgen samen naar oplossingen voor uitdagende automatiseringsvragen.

Actemium Edulab

Derde- en vierdejaars HBO’ers gaan dit najaar weer hands-on aan de slag in en rond het Actemium Edulab. In deze Veghelse proeftuin voor techniek voeren zij in teamverband engineeringsopdrachten uit. Deze zijn bedacht door leveranciers van Actemium, het merk van VINCI Energies voor de industrie. Klanten van Actemium beoordelen de teamprestaties. De jury kijkt niet alleen naar de technische kennis van de deelnemers, maar ook naar hoe de teams tot een resultaat zijn gekomen.

‘Think. Act. Move!’

Thema van deze 11e editie van de Actemium Automation Award is ‘Think. Act. Move!’. Ard Hendrikson, coördinator van het Edulab, licht toe: “De industrie is constant in beweging en dat geldt ook voor ons en onze klanten. Deze wedstrijd is dan ook een leuke manier om te ontdekken hoe de technische professionals van morgen met dit soort automatiseringsvragen omgaan. We vragen ze niet alleen om met nieuwe invalshoeken te komen, maar ook om te laten zien hoe je als team mooie resultaten kunt neerzetten. We willen ze op deze manier prikkelen om hun kennis en talent optimaal te gebruiken.”

Een wedstrijd met pittige automatiseringsvragen

Als gastheer kijkt Hendrikson uit naar het event. “In de wedstrijd zetten studenten hun tanden in allerlei pittige uitdagingen op het gebied van industriële automatisering. Het gaat erom dat ze samen knelpunten ontdekken, verschillende invalshoeken onderzoeken en werken aan een oplossing. Daarvoor moet je goed met elkaar communiceren en flexibel zijn als het even niet wil. En dat is prachtig om te zien. Natuurlijk is de uitkomst belangrijk. Het is per slot van rekening een wedstrijd. Maar het draait toch vooral om het plezier dat je hebt als je samen iets voor elkaar krijgt.”

Meer informatie over ACTEMIUM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!