Bijzondere groepen in de sneeuw bij Skidôme

  • Toerisme & Recreatie

Op de skibaan ontvangt Skidôme heel veel leuke gasten. Van jong tot oud, van beginners tot gevorderden en alles daar tussenin. Velen van hen komen in groepsverband (‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’) om samen een heerlijke dag in de sneeuw te beleven…

Bijzondere groepen in de sneeuw bij Skidôme

Vrijgezellenfeesten, familiedagen, kinderfeestjes en bedrijfsuitjes, je ziet tegenwoordig heel veel soorten groepen bij Skidôme. Dat is ook niet zo gek, want hier draait het allemaal om winters genieten en je bent bovendien écht een dagje uit! En vroeger dan? Toen was dat wel anders… Toen waren het vooral scholen die langskwamen op de borstelbaan en af en toe een personeelsvereniging die voornamelijk uit mannen bestond. De reden? De dames wilden niet vies worden! Ja echt!

“Groepen bij Skidôme komen van heinde en verre”

Toen Skidôme in de huidige vorm (met een mooie laag sneeuw dus) haar deuren opende in december 1995, betrad diezelfde maand nog de eerste groep de piste. De groep was afkomstig uit Heemskerk, op zo’n 150 kilometer afstand van Skidôme Rucphen. Dat is best ver hè? Maar het kan nóg gekker! Tegenwoordig komen gasten van heinde en verre voor een winters dagje uit. “Dat afstand geen rol speelt blijkt wel uit het feit dat de medewerkers van Restaurant Vogelhuis Oranjerie op Texel dit jaar voor de tweede keer onze kant op zijn gekomen. Vorig jaar kwamen zij indoor skydiven en afgelopen jaar kwamen zij met 24 man ijskarten als onderdeel van een dagprogramma”, aldus account manager events Bart Baartmans.

Onvergetelijke dag voor Brunel

Er zijn veel bedrijven die besloten hun bedrijfsuitje bij Skidôme te organiseren. Dit is natuurlijk een ideale omgeving om je collega’s op een andere manier mee te leren kennen en het is goed voor de teambuilding. Daar dacht detacheringsbureau Brunel net zo over. Zij kwamen dit jaar langs met maar liefst 320 man. Binnen de organisatie viel er namelijk een wintersportreis te winnen en een dagje Skidôme was in dit geval natuurlijk de perfecte kick-off. De enthousiaste groep ging ijskarten, er werden winterse spellen gespeeld op de piste en er was zelfs een sneeuwballengevecht. Voor beide partijen werd dit een onvergetelijke dag!

“Ze blijven terugkomen”

Manon Akkermans, account manager events, herinnert zich ook een groep die al meerdere keren zijn komen ijskarten bij IceKart Rucphen: “Voor ieder groepslid die gaat trouwen, wordt er een vrijgezellenfeest bij Skidôme georganiseerd. Inmiddels zijn ze al 4 keer geweest en aangezien de groep uit 12 personen bestaat, verwachten wij ze nog zeker 8 keer terug. Dat is ontzettend leuk om te zien!”

Video bij artikel

Meer informatie over SNOWWORLD (voorheen SKIDÔME):

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!