Biobased onderzoekthema’s gepresenteerd door HZ

  • Agrofood & Biobased

Op vrijdag 27 oktober presenteerde de HZ onderzoeksthema’s op het gebied van biobased economy. Vanuit Provincie Zeeland was gedeputeerde Ben de Reu hierbij aanwezig.

Biobased onderzoekthema’s gepresenteerd door HZ

Dit jaar startten twee nieuwe HZ-lectoren ieder een lectoraat op gebied van de biobased economy. Inmiddels is het algemeen bekend dat het gebruik van fossiele grondstoffen eindig is en schadelijk voor het milieu. Een alternatief is het gebruik van biobased materialen en producten, die bestaan uit grondstoffen gewonnen uit hernieuwbare bronnen.

Biobased Bouwen & Marine Biobased Specialties 

Lector Willem Böttger start het lectoraat Biobased Bouwen waarin onderzoek wordt gedaan naar biobased bouwmaterialen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de milieuvoordelen, maar vooral ook naar de extra toegevoegde waarde. Lector Dorien Derksen start het lectoraat Marine Biobased Specialties. In dit lectoraat wordt onderzoek gedaan naar de toepassingen van inhoudsstoffen uit allerlei mariene organismen zoals wieren en zeesterren. Beide lectoraten werken samen met bedrijven in de Zeeuwse regio.

Meer informatie over Provincie Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over HZ University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!