Boeren en tuinders delen duizenden appels uit bij zorghuizen en basisscholen

  • Agrofood & Biobased

Boeren en tuinders delen op dinsdag 13 oktober tijdens de Dutch Food Week tienduizenden appels uit bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken in hun eigen regio. ZLTO wil Brabanders de waarde van onze boeren en tuinders laten zien en proeven.

Boeren en tuinders delen duizenden appels uit bij zorghuizen en basisscholen

Want juist nu is vers voedsel met een eerlijk verhaal van wezenlijk belang.

In Noord-Brabant worden op diverse plekken in Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Oirschot en meer appels uitgedeeld. Zo gaan boeren en tuinders langs bij een GGD-centrum, zorginstelling, basisschool, gemeentehuis en politiebureau. “Vers en gezond voedsel is de brandstof van ons dagelijks leven” zegt Wim Bens (voorzitter ZLTO). “Met deze maatschappelijke actie houden boeren en telers Nederland gezond. En het is een blijk van waardering voor vitale beroepen in onze zorg, ons onderwijs en onze veiligheid om de hoek.”

Een eerlijk verhaal

Elke dag zorgen boeren en tuinders voor gezond en betaalbaar eten. En dat niet alleen. Zij investeren voortdurend in manieren om nog duurzamer te produceren, ze bewaken de biodiversiteit en wekken energie op. Dat doen ze voor ons allemaal. Dag in, dag uit zetten zij zich ervoor in om te zorgen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst eten en drinken op tafel hebben staan. Dat we kunnen genieten van bloemen en planten in huis en van een groene leefomgeving. En dat we onze tanden kunnen zetten in zo’n lekkere appel van Hollandse bodem.

Middenin de maatschappij

ZLTO zoekt vaker de samenleving op en deze actie is hiervan een voorbeeld. “Boeren en tuinders doen belangrijk werk voor ons allemaal. Wij wonen in één van de meest vruchtbare delta’s van de wereld en hebben dus een verantwoordelijkheid om monden te blijven voeden. Dichtbij en verder weg. Dat is een verhaal dat je moet blijven uitleggen,” zegt Wim Bens. “De Nederlandse land- en tuinbouw produceert groene, gezonde producten volgens de hoogste standaarden.”

Dutch Food Week 2020

De uitdeelactie gebeurt tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘verbinden’. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en toont nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben. Daarnaast zet Dutch Food Week zich in om de kwaliteit en innovaties van de Nederlandse voedselketen nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen.

Meer informatie over ZLTO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!