Boeren en tuinders in Drimmelen en Geertuidenberg zien koppelkansen

  • Regionale ontwikkeling

Negatieve berichten over boeren en tuinders die het zwaar hebben, lezen we genoeg in de media. Maar volgens ZLTO Drimmelen-Geertruidenberg, horen we te weinig over de positieve maatschappelijk bijdrage die ze leveren. Om dat nog verder uit te bouwen en uit te dragen willen boeren en tuinders in contact komen en waardevolle verbindingen leggen met lokale bewoners en hun omgeving.

Boeren en tuinders in Drimmelen en Geertuidenberg zien koppelkansen

Dat staat in de nieuwe landbouwvisie die gisteren is aangeboden aan de gemeente Drimmelen en gemeente Geertuidenberg. Wethouder Stoop (gemeente Drimmelen) nam de ‘Visie land- en tuinbouw’ gisteren in ontvangst. Kinderen op traptractors en kruiwagens vol met verse boerenproducten en diensten, zorgden voor een passende begeleiding.

Meer dan voedselproducenten

Met de visie wil ZLTO laten zien dat boeren en tuinders niet alleen onze voedselproducenten zijn, maar ook een wezenlijke bijdrage leveren aan andere essentiële zaken. ‘Onze leden zorgen met hun bedrijven voor werkgelegenheid. Niet alleen op hun eigen bedrijven, maar ook bij aanverwante toeleverings- en dienstverlenende bedrijven. De agrarische bedrijven zijn de grootste beheerder van het buitengebied en daarmee alles bepalend voor onze fysieke leefomgeving. Agrariërs hebben daarnaast een sleutelrol in het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken zoals voedselveiligheid- en zekerheid, de leefbaarheid van het platteland, gezondheid, klimaat en energie.’

Zoeken naar verbinding

De agrarische sector staat door de wet- en regelgeving flink onder druk en kan de komende jaren nog een aantal flinke uitdagingen verwachten. Daarom is het volgens de ZLTO van groot belang om de samenwerking te zoeken met overheid, burgers en andere ondernemers. ‘Aan de hand van deze visie gaan wij graag in gesprek over het verzilveren van kansen en het gezamenlijk afwenden van bedreigingen’, aldus ZLTO in de visie. Door samenwerking hoopt de organisatie wederzijds onbegrip tussen de betrokken partijen te voorkomen en samen te werken aan een mooie toekomst voor de gemeente Drimmelen.

Lees hier de volledige ‘Visie land- en tuinbouw’.

Meer informatie over ZLTO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!