BOON-concept succesvol in markt gezet

  • Agrofood & Biobased

De jonge ondernemer Michael Luesink rondde vorig jaar zijn studie aan de HAS Hogeschool in Den Bosch af en ging daarna, met hulp van OndernemersLift+, aan de slag om zijn afstudeeropdracht BOON verder te ontwikkelen.

BOON-concept succesvol in markt gezet

Met succes, want ruim een jaar later is Luesink erin geslaagd om met een aantal producenten en partners een geheel nieuw concept rondom BOON neer te zetten en liggen zijn producten zelfs in de schappen bij supermarktketen Albert Heijn.

“Bonen en peulvruchten vormen in veel landen de basis van talrijke gerechten. Van oudsher is ook Nederland een bonenland, maar dat zijn we een beetje kwijtgeraakt”, legt Luesink uit. “BOON wil consumenten weer laten genieten van bonen. Wij bieden een betere smaak, meer inspiratie en een eerlijk verhaal van boer tot bord.” Dit verhaal sprak ook de inkopers van Albert Heijn aan, want de witte bonen en kapucijners van BOON zijn vanaf nu te koop bij zo'n 400 filialen van de supermarktketen.

Foodmanship Award

Nadat hij vorig jaar beloond werd met de Foodmanship Award (een combinatie van Creativiteit, Ondernemerschap en Food Knowhow) voor zijn project, toonden diverse retailbedrijven en producenten interesse voor zijn plan. Luesink koos er echter voor om samen met OndernemersLift+ een concreet business-model te ontwikkelen voor BOON.

Ondersteuning van OndernemersLift+

“Achter de schermen hebben we met onze experts en ambassadeurs een jaar lang intensief met Michael samengewerkt om een nieuwe BOON-keten met verschillende producenten en partners te ontwikkelen”, vertelt business-developer Rob Stuart van OndernemersLift+. “Ook hebben we een financiering verstrekt om het business-model verder uit te werken, het productieproces te optimaliseren en een testmarkt te kunnen opzetten. Agrifood Capital heeft daarnaast een REAP-subsidie verstrekt om het assortiment van BOON nog verder uit te kunnen breiden en de introductie in de retail te ondersteunen. Het is geweldig dat consumenten de eerste producten van BOON nu al kunnen kopen in de supermarkt."

Meer informatie over OndernemersLift+:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!