Borchwerf II, bouwkavels in Roosendaal & Halderberge

  • Regionale ontwikkeling

Borchwerf II is een ruim en duurzaam opgezet bedrijvenpark in de gemeenten Roosendaal en Halderberge.

Borchwerf II, bouwkavels in Roosendaal & Halderberge

Wat is de core business van jullie organisatie?

De core business is de realisatie van een nieuw, duurzaam en ruim opgezet Bedrijvenpark Borchwerf II van 245 hectare door de verkoop van bouwrijpe kavels aan bedrijven.

Wat maakt jullie organisatie uniek?

Wij kunnen aan de A17 tussen Rotterdam en Antwerpen per direct (ook zeer grote) kavels leveren aan bedrijven. Bedrijvenpark Borchwerf is zeer ruim en duurzaam van opzet met veel groen en water, een goede interne wegenstructuur en twee directe aansluitingen op de snelwegen A17 en A58, glasvezelverbindingen en de goede arbeidsmarkt. De contacten met alle betrokken partijen lopen over een langere termijn en zijn plezierig en goed, waardoor we bij de realisatie steeds snel met elkaar kunnen werken. Wij werken niet met concessies of erfpacht: de bedrijven worden eigenaar van de grond.

Hoe is jullie organisatie ontstaan?

De gemeenten Roosendaal en Halderberge namen initiatief tot een Publiek Private Partnership, met Heijmans N.V. als private partij.

Economische thema's in de regio West-Brabant  zijn: Biobased, Innovatie, Logistiek en Maintenance.  Is jullie organisatie met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Bedrijvenpark Borchwerf trekt - naast vele andere en diverse soorten bedrijven – vooral grote multinationaal georiënteerde logistieke bedrijven vanwege de nabijheid van de havens van Rotterdam en Antwerpen en de directe ontsluiting op de snelwegen A17 en A58. Ook blijkt er nu vanuit internationale bedrijven belangstelling voor de kantorenlocatie langs de A17.

Waar staat de organisatie over 5 jaar?

Over vijf jaar zijn alle kavels op het Bedrijvenpark Borchwerf II uitgegeven. Wat blijft, is dat de Coöperatieve Vereniging van Zich Vestigende Bedrijven Borchwerf II en de Stichting Beheer Borchwerf II zorgen voor de uitvoering van het parkmanagement.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

Eigenlijk niet anders dan voorheen: doorgaan met bouwrijpe kavels verkopen. Daarbij blijkt dat West-Brabant de nummer 1 positie van logistieke hotspot in Nederland waar maakt: momenteel zijn we in gesprek met meerdere grote logistieke multinationals die een vestigingslocatie zoeken en die voor hun bedrijfsvoering een planninghorizon hanteren van vijf tot tien jaar.

Leo Welters Directeur Borchwerf II

Directeur Leo Welters het woord

Naam: Leo Welters
Werkt per week: 20 uur
Eerste baan: Uitbreiding Rijnmond

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Pragmatisch en voor iedereen een open boek.

Hoe ziet uw loopbaan er tot op heden uit?

Eerder heb ik in binnen- en buitenland projecten gedaan op het gebied van ruimtelijke ordening, openbaar bestuur, media en bedrijfsvoeringen.

In welke leiderschapsstijl herkent u zichzelf het meest?

Voorwaarden scheppend. Ik creëer binnen de doelstellingen van Borchwerf II CV graag zoveel mogelijk ruimte voor anderen. Bij de aankoop van kavels worden de bedrijven zoveel mogelijk gefaciliteerd vanuit Borchwerf II CV. Zo werken we met elkaar naar een duurzaam resultaat en ik voel me daar steeds bijzonder goed bij.

Wat is uw lijfspreuk?

Een dag zonder plezier, is een dag niet geleefd. Ik heb altijd een mateloos plezier in de dingen die ik doe en vooral als ik in samenwerking met anderen iets moois kan realiseren.

Bent u actief binnen een zakelijk netwerk/vereniging, en zo ja welke?

Ik heb een eigen netwerk.

Welke ondernemer inspireert u?

Bij Borchwerf II CV spreek ik vele ondernemers die hun bedrijf laten groeien en die mij inspireren.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Ik zie hoe mijn collega ondernemers veelal door hun manier van doen iets moois meegeven aan anderen. Dat is bijzonder inspirerend.

Meer informatie over BEDRIJVENPARK BORCHWERF II C.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!