home » projecten » Bouw »

Bouw ROC College

  • Bouw

Gelegen aan de Europaboulevard in Amsterdam is KIN Installatietechniek sinds februari 2011 begonnen met de bouw van het ROC College. Dit project bied ruimte voor het ROC, een winkelpassage, een multifunctionele zaal met theaterruimte, zes sportzalen en meerdere restaurants.

Bouw ROC College

Installaties

Vanaf het voorjaar van 2010 is de voorbereidingsfase gestart, vervolgens zijn wij in februari van 2011 gestart in de bouw om de werktuigkundige installaties te maken. Hierbij horen onder andere de sprinkler installaties, waterinstallaties, sanitair, riolering, hemelwaterafvoer, gas, droge busleidingen, koelinstallaties, ventilatievoorzieningen, regeltechnische installaties en een bronsysteem (WKO Installatie).

Het geïnstalleerde WKO systeem haalt middels de bronnen zijn energie uit de bodem. In de winter wordt warmte onttrokken uit de bodem en koude opgeslagen in de bodem. In de zomer is dit proces omgekeerd. Hierdoor is het energieverbruik zeer laag om het gebouw te verwarmen/af te koelen. Alleen bij extreem koude buitentemperaturen zal de geïnstalleerde CV ketel bijspringen om het gevraagde extra verwarmingsvermogen te leveren.

Technische ruimte

Voor dit project heeft KIN in haar eigen prefab hal binnen acht weken een technische ruimte compleet met bouwkundig omhulsel gemaakt. Een project op zich waaraan in zijn totaal 20 monteurs gewerkt hebben. In deze technische ruimte zitten verschillende technische systemen waaronder een warmtepomp, CV ketels, een boiler, voorraadvat warmwater en diverse pompen.
Deze technische ruimte, die alleen al 17 ton weegt exclusief water, is op speciaal transport gezet naar Amsterdam waar de technische ruimte op het dak is geplaatst.

Gebouwbeheersysteem

KIN heeft het gebouwbeheersysteem geïnstalleerd voor dit project. Dit systeem stuurt niet alleen de werktuigkundige en sanitaire installaties aan maar ook de elektrotechnische installaties zoals de zonnewering, verlichting en aanwezigheidsmelders.

Op dit moment zit het project in de afrondende fase. Na ruim twee jaar aan voorbereiding en montage wordt dit project in april opgeleverd. KIN Installatietechniek is er trots op om aan dit project te hebben meegewerkt.

Meer informatie over KIN INSTALLATIETECHNIEK B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!