home » projecten » Bouw »

Bouwsector groeit gestaag terwijl Bouwbedrijf Vrolijk groeit als kool

  • Bouw

De meeste ondernemers in de bouwsector hebben de afgelopen jaren een behoorlijke dip gehad. Bouwbedrijf Vrolijk heeft daarentegen haar orderportefeuille alleen maar zien groeien. Marcel Bleij, Technisch directeur van Bouwbedrijf Vrolijk, vertelt wat zij ‘anders’ doen.

Bouwsector groeit gestaag terwijl Bouwbedrijf Vrolijk groeit als kool

In Zevenbergen worden de laatste puntjes op de i gezet en dan start in mei 2017 de bouw van het enorme distributiecentrum van Van der Windt Verpakkingen (onderdeel van Pacombi Group) in Den Hoorn. Dit gebeurt door BouwBedrijf Vrolijk.

Wie is Bouwbedrijf Vrolijk?

“Wij ontwerpen de constructie van het gebouw, denk aan de heipalen, de opvang van de vloer en de kolommen om het gebouw overeind te houden. Wij maken het ontwerp, regelen het vergunningentraject, toetsen het aan het bestemmingsplan en zijn bij het project betrokken tot de daadwerkelijke oplevering van een instap klaar bedrijfsgebouw of woning. Onze opdrachten variëren van een logistiek centrum met kantoren tot bedrijfsverzamelingsgebouw tot grote woningen en transitieprojecten.”

Welk effect had de crisis op de bouwsector?

“De laatste jaren gingen bijna alle projecten via aanbestedingen. Opdrachtgevers dachten daarmee de beste prijs te scoren. Aannemers gingen zelfs onder de kostprijs werken om opdrachten binnen te halen. Deze tendens ging ten koste van de kwaliteit. Er moest immers bezuinigd worden Wij hebben als bouwbedrijf nooit aan onze kwaliteit getornd en toch scherp van prijs gebleven. Wij willen gewoon een optimaal ontwerp realiseren, zodat de klant tevreden is en de beste prijs/kwaliteit verhouding krijgt.”

Ligt het alleen aan de prijs/kwaliteit verhouding?

“Dit is wel één van onze belangrijkste groeipijlers geweest, maar natuurlijk ligt het daar niet alleen aan. Wij luisteren goed naar de wensen van de klant, we hebben hele korte lijnen tussen verkoop, directie en uitvoering, we hebben een platte organisatie én we werken met veel partners samen en kunnen daardoor snel starten, snel schakelen en snel opleveren. Voor het project in Den Hoorn werken we bijvoorbeeld met:

Met de architect en installatiebedrijven vormen we het bouwteam voor dit project.”

Hoe belangrijk is het regionale netwerk voor zo’n project?

“Heel belangrijk. Er was al een connectie tussen ons en de eigenaar van Van der Windt. Dan heb je natuurlijk al een voorsprong. Maar dan nog is het een kwestie van vertrouwen. Wij houden van open communicatie, volledige transparantie naar elkaar toe. Dat zorgt voor wederzijds vertrouwen. We werken daarom ook 1 op 1, zonder tussenkomst van andere aannemers.”

Wat was de grootste uitdaging in dit project?

“Het distributiecentrum moet een industriële uitstraling krijgen, maar wel met klasse. Dat creëerde de architecten door grote lichtvlakken in de gevel in combinatie met carbon kleurige composietbeplating. Een andere uitdaging is de super vlakke vloer ten behoeve van het smalle gangen magazijn. Het magazijn krijgt hoge stellingen en zeer smalle gangen. Daardoor kan de maximale opslagcapaciteit worden gebruikt. Vorkheftrucs passen precies tussen de stellingen en mogen dus absoluut niet overhellen. De vloer moet daarom perfect glad zijn. En Van der Windt wilde graag een duurzaam gebouw met een BREAAM excellent classificatie. Dit is allemaal gelukt en daar zijn we trots op. In mei 2017 start de bouw. Eind 1e kwartaal 2018 wordt het distributiecentrum in Den Hoorn opgeleverd.” 

Een pand moet passen bij je imago!

Bouwbedrijf Vrolijk uit Zevenbergen is dé partner voor de utiliteitsbouw, bedrijfsverzamelgebouwen, kantoren en woningbouw. Kantoorgebouwen onderscheiden zich van de vele ideeëloos gekopieerde betonkolossen door het ontwerp, kleur- en materiaalgebruik. Ook voor een distributiecentrum, vriesveem of opslagloods is Vrolijk een betrouwbare partner. Als allround aannemer zijn zij tevens thuis in het bouwen van (grote) vrijstaande woningen en transitie projecten.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over VROLIJK B.V., BOUWBEDRIJF:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!