BrabantAdvies organiseert Brabantse gezondheidstafels

  • Agrofood & Biobased

We kennen het allemaal: de Brabantse koffietafel. Van oorsprong een overvloedige maaltijd, die men opdiende aan de buren die kwamen vetprijzen als het varken geslacht was. Een moment voor een goed gesprek en bezinning. Waar ruimte is voor ontmoeten, terugblikken, vieren en vooruitkijken.

BrabantAdvies organiseert Brabantse gezondheidstafels

Vanuit deze gedachte organiseert de Provinciale Raad Gezondheid van BrabantAdvies dit jaar een reeks van Brabantse gezondheidstafels. Steeds weer met een ander thema, op een andere plek in Brabant en met andere mensen.

Omgevingsvisie

Met de Brabantse gezondheidstafels bouwt Brabantadvies voort op de bouwsteen ‘Gezonde omgeving, gezonde Brabanders’ uit het advies voor de omgevingsvisie en op de inzichten die zijn opgedaan bij de Brabantse Health Deal. De instantie gaat in gesprek over onderwerpen zoals wonen, (samen)leven, natuur, landbouw, werk en voeding en de samenhang met gezondheid.

Gezond blijven en gezonder worden

Deze gezondheidstafels hebben als doel de volle breedte van het onderwerp gezondheid zichtbaar te maken. BrabantAdvies wil ophalen waar kansen liggen voor het voorkomen, behouden en versterken van de gezondheid van Brabanders. Niet alleen vanuit het voorkomen van of leven met een ziekte of een beperking. Maar juist ook vanuit gezond blijven en gezonder worden.

Gezondheid gedefinieerd als mate van regie en zeggenschap over eigen leven dus. Met niet alleen fysieke gezondheid, maar juist ook mentale en sociale gezondheid en verbinding met de sociale context, zingeving, zelfontplooiing, welzijn, veerkracht, vitaliteit en geluk.

Gezondheidstafels

De eerste gezondheidstafel vindt plaats op 22 maart in Hoogeloon. Bij de dialoog ‘Gezond voor en door het dorp’ zoomen deelnemers onder leiding van gespreksleider Marielle Hornstra in op de zorgcoöperatie. Enerzijds is het een terugblik op vele jaren bouwen, en het ontstaan van vele initiatieven waar de gemeenschap het eigenaarschap neemt voor de zorg voor elkaar. Anderzijds zie je dat de zorgcoöperatie heel erg in de beweging past van ziekte en zorg, naar gezondheid en gedrag en naar mens en maatschappij. Het belooft een mooie bijeenkomst te worden!

Meer informatie over BrabantAdvies:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!