Brainportregio promoot kansrijke beroepen door aanbod werkend leren route

  • Technologie

“Welk beroep past bij me? Waar kan ik mijn opleiding starten? Wat is beter: Werkend leren of een voltijd opleiding op een school?” Allemaal vragen die een oriënterende schoolverlater van 16 tot 18 jaar zich zomaar zou kunnen stellen.

Brainportregio promoot kansrijke beroepen door aanbod werkend leren route

Er zijn legio manieren om jezelf te oriënteren op je persoonlijke beroepskeuze. Scholen organiseren voorlichtingsavonden, vooropleidingen bieden stages aan en er zijn maar genoeg bedrijven die op zaterdag en in de vakanties extra handjes kunnen gebruiken.

Gezamenlijke intelligentie

In veel branches gaan de ontwikkelingen echter sneller dan ooit. Nauwkeurigheid, zelfstandigheid, leergierigheid, samenwerken en de omgang met computersystemen wordt steeds belangrijker. Daar waar voorheen de machine de spierkracht van de mens vergrootte gaat het tegenwoordig steeds meer om gezamenlijke intelligentie. De vakman moet in staat zijn om samen met zijn gereedschap of machine mooie en nauwkeurige producten te maken om deze vervolgens samen met andere producten samen te stellen en te monteren tot een werkend geheel.

Voorbereiden op de toekomst

De Brainportregio probeert al deze ontwikkelingen in het beroepsveld zo goed mogelijk bij te houden. Daarom wordt er in Zuidoost-Brabant steeds meer gewerkt in een zogenaamde  ‘cleanroom- omgeving’; een werkomgeving waarin de machines en producten zeer schoon zijn. Daarnaast vinden bedrijven uit de Brainport regio het belangrijk om de jeugd van nu zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Onder leiding van het Brainport Industries College werven zij jongeren om hen een goede leerwerkplek te bieden in een kansrijk beroep.

Kansrijke beroepen

Die kansrijke beroepen bevinden zich volgens deze bedrijven voornamelijk in de metaalindustrie. Bedrijven gespecialiseerd in werkzaamheden zoals verspanen, plaatwerk, las- en constructiewerk zijn continu op zoek naar jonge leerlingen. Voor schooljaar 2018-2018 staan er circa 170 vacatures open in de werkend leren route (bbl). Heb jij interesse in een opleiding in de techniek? Meld je dan snel aan en wees optimaal voorbereid op de arbeidsmarkt van morgen!

Meer informatie over Brainport Industries Campus:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!