Breng jouw idee, concept of patent tot leven tijdens PatentMatch

  • Financieel & Juridisch

De Brainportregio is de meest innovatieve regio van Nederland en werd zelfs uitgeroepen tot ‘slimste regio van de wereld’. Ondernemers, Overheid en Onderwijs werken er nauw samen om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en succesvol in de markt te zetten.

Breng jouw idee, concept of patent tot leven tijdens PatentMatch

Dit laatste is niet altijd vanzelfsprekend. Veel ideeën blijven in de kast liggen, soms omdat de kennis ontbreekt over de juiste vervolgstap, een andere keer omdat men niet de juiste partners weet te vinden om het product te lanceren, beschermen of uit te ontwikkelen. Dit was genoeg reden voor Hans Kamphuis van The Link Solutions om een event te organiseren waar innovators in contact komen met deskundigen die hen verder kunnen helpen om de innovatieve concepten in de markt te zetten: PatentMatch.

Dutch Technology Week 2017 in Brabant

PatentMatch vindt plaats tijdens de Dutch Technology Week (DTW) te Eindhoven. “Dit is dé week (15 – 20 mei 2017) waarin technologische innovaties centraal staan. Ik heb contact opgenomen met Brainport Development, die de organisatie van DTW in handen heeft. Daar waren ze direct enthousiast. Met partners als TNO, High Tech Campus, GBO Innovation Makers, DTW en de provincie Noord-Brabant hebben we nu een event waar 50 nieuwe concepten, ideeën, ontwerpen en octrooien bij elkaar komen”, vertelt Kamphuis.

PatentMatch 19 mei in High Tech Conference Center te Eindhoven

Tijdens PatentMatch treffen professionals met diverse achtergronden elkaar: innovatieve bedrijven, ontwerpers, uitvinders, kennisinstellingen, overheidsinstellingen, dienstverleners, technische adviesbureaus, marktdeskundigen, octrooideskundigen, juristen, investeerders, subsidiologen, crowdfunding platforms. Professionals die het belang inzien van elkaar ontmoeten, versterken en verder brengen. Tijdens PatentMatch is er ruimte voor: matchmaking, het volgen van workshops, pitches en het luisteren naar inspirerende keynote speakers. Kamphuis: “Door partijen met elkaar in contact te brengen zullen meer innovatieve concepten daadwerkelijk de markt bereiken.”

Workshop over het belang van octrooi op jouw uitvinding

Bij The Link Solutions kunnen vragers en aanbieders van ideeën, concepten of ontwerpen elkaar on- en offline vinden en hulp en advies krijgen bij de ontwikkeling naar een marktrijp product. In dit kader werkt The Link Solutions regelmatig samen met V.O. Patents & Trademarks. V.O. is, met haar tien vestigingen, een van de grootste octrooibureaus in Europa.Johannes van Melle, octrooigemachtigde bij  V.O.,  zal een workshop houden tijdens PatentMatch over ‘Optimizing your patent position for successful matchmaking’. Een octrooi beschermt je technische uitvinding en maakt je onderneming aantrekkelijker voor investeerders, aangezien een octrooi bewijst dat je daadwerkelijk iets vernieuwends produceert. Dit is vooral voor startups interessant, omdat zij vaak afhankelijk zijn van investeringsgeld. Ik vertel over het belang van patent en hoop dat daarmee een octrooiaanvraag hoger op het prioriteitenlijstje van de ondernemer komt te staan”, aldus Van Melle.

Tickets PatentMatch

Wil je PatentMatch bezoeken? Bekijk het hele programma op de website en bestel er meteen tickets. http://www.patentmatch.nl

Vragen over octrooi/patent/intellectueel eigendom?

Heb je vragen over intellectuele eigendomsbescherming (octrooien, merken, modellen) of kun je niet bij de workshop van Johannes van Melle aanwezig zijn, kom dan een keer langs bij V.O. op de High Tech Campus, Gebouw 84, derde verdieping, 5656 AG  Eindhoven, T +31 40 250 33 33, E info@vo.eu.

Meer informatie over V.O. PATENTS & TRADEMARKS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!