home » projecten » Bouw »

BVR rondt bouw hoogwaardig Scania kantoor af

  • Bouw

Woensdag 12 december 2012 om 12.12 uur heeft de officiële opening plaats gevonden van het nieuwe hoofdkantoor van vrachtwagen- en busfabrikant Scania.

BVR rondt bouw hoogwaardig Scania kantoor af

Dit gebeurt in het bijzijn van de Zweedse ambassadeur, de algemeen directeur van Scania en de Wethouder van de Gemeente Breda Cees Meeuwis.

Op 1 december jl. hebben zo’n 150 medewerkers al intrek genomen in het nieuw pand, gelegen op een toplocatie aan het Spinveld in Breda dat voldoet aan de hoogste eisen voor energievoorzieningen en duurzaamheid. In slechts tien maanden tijd heeft BVR het kwalitatief hoogstaande pand voor Scania gebouwd. Het nieuwe gebouw heeft een bruto vloeroppervlak van 4.200 m² en biedt onderdak aan diverse bedrijfsonderdelen van Scania. Naast kantoorruimte is er ook een showroom en werkmagazijn.

Showroom/werkmagazijn

Voor de herontwikkeling van de bedrijfslocatie ging de BVR-Groep, sinds 2005 eigenaar van terrein en bebouwing, op zoek naar geschikte huurders voor de nieuw te bouwen bedrijfsgebouwen. Voor de eerste fase werd het Scania Benelux dat met verplaatsing naar deze locatie tevens zorgt voor een extra werkgelegenheidsimpuls van ongeveer 75 banen.

Op Spinveld beschikt Scania over zowel een presentatieruimte om commerciële activiteiten centraal aan te sturen als een werkmagazijn waar Scania Warranty en Scania Services worden ondergebracht. Scania Finance / Insurance Nederland en diverse andere ondersteunende Scania-units completeren de geplande bedrijfsactiviteiten van de vrachtwagenproducent op Spinveld.

Werkgelegenheid

Voor de gemeente sluit de wens van Scania Benelux om vanuit de Baroniestad te blijven opereren nauw aan bij de internationale functie die Breda heeft op het gebied van transport, distributie en logistiek. Wethouder Cees Meeuwis van economische zaken en werkgelegenheid daarover: ”Sinds 2008 heeft Scania haar Benelux Hoofdkantoor in Breda. Dat Scania nu kiest voor een nieuwe locatie in Breda om haar activiteiten en werkgelegenheid verder uit te breiden is een positieve ontwikkeling die ik van harte toejuich! Als gemeente Breda zijn we blij dat we Scania voor Breda hebben kunnen behouden.”

Duurzame utiliteitsbouw

Bijzonder is het beoogde duurzaamheidniveau van het nieuw te bouwen bedrijfsonderkomen. Zo staat een WKO-installatie (warmte-koude-opslag) garant voor de verwarming en koeling van het pand. Daarnaast wordt de duurzaamheidgraad nog eens extra onderstreept. Dankzij allerlei duurzame toepassingen heeft de nieuwbouw inmiddels het BREEAM very good ontwerpcertificaat behaald.

Voor de BVR-Groep, vertrouwd met de toepassing van duurzame bouw- en ontwikkelingsoplossingen, voert het opgestelde duurzaamheidprogramma van eisen terug naar het streven om specifieke kwalificaties te koppelen aan duurzaam, innovatief en maatschappelijk verantwoord bouwen. Bovendien sluit het naadloos aan bij de duurzaamheidstrategie van Scania. Hiervoor ontving het bedrijf al in 2009 van de BOVAG het certificaat `Erkend Duurzaam`.

Upgraden parkeerterrein

Essentieel binnen de herontwikkeling is de upgrading van parkeervoorzieningen. Zo maakt in de nieuwe ruimtelijke herinrichting het huidige rechttoe rechtaan parkeerterrein van BN/DeStem plaats voor een speelse opzet waarin gebouwen en parkeerplaatsen geïntegreerd worden. Het complete terrein krijgt parkeerplaatsen volgens het campus model. D.w.z. parkeren onder bomen met hegafscheidingen in een vriendelijk ogende ambiance. Voor het ontwerp van nieuwbouw en terreininrichting deed de BVR-Groep een beroep op Hooper Architects uit Oosterhout. Het uit Breda afkomstige bureau De Bont cs Architecten tekent voor het ontwerp van de gevel van het bestaande te handhaven kantoorgebouw van BN/DeStem waar deze door de sloop van de aangebouwde drukkerij vervanging behoeft.

Fase 2

Voor de tweede fase is nog geen definitieve invulling gevonden. Nieuwbouw staat ook hier op het programma. Voor geïnteresseerden is uitvoerige verhuur- en/of verkoopinformatie beschikbaar. Betrokken makelaarskantoren zijn: Van de Water, tel. 076-5241555 en DTZ Zadelhoff, tel. 076-5209209. Informatie is ook verkrijgbaar bij de BVR-Groep: 0165-631255.

Meer informatie over BVR-GROEP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!