Circulaire economie geldt ook voor HRM

  • Zakelijke dienstverlening

Toekomst schoonmaakbedrijven is lid van het Brabants Familiegenootschap. Dit is een netwerkorganisatie van Brabantse familiebedrijven met minimaal 100 medewerkers. Binnen dit genootschap zijn een aantal expertgroepen gevormd, waaronder HRM.

Circulaire economie geldt ook voor HRM

Isolde Huibregts, directeur HRM van Toekomst Schoonmaakbedrijven, is lid van de expertgroep HRM. Er worden regelmatig inspirerende bijeenkomsten georganiseerd. Zo ook bij ThreeSixty in Veghel, het nieuwe innovatiecentrum voor circulaire economie, een initiatief van Hutten. Wat is nu eigenlijk ‘circulaire economie’ en wat heeft dat te maken met HRM? Er is sprake van een circulaire economie wanneer er geen afval is en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt worden.

Verbinding tussen circulaire economie naar HRM

"Dit spreekt mij erg aan. Ik ben me ervan bewust hoeveel we verspillen en hoe we onze aarde uitputten. Ik draag graag mijn steentje bij om dit te veranderen.”, aldus Isolde. Isolde is benieuwd naar de manier waarop een verbinding gemaakt kan worden van circulaire economie naar HRM. De Verspillingsfabriek*, is daar een inspirerend voorbeeld van, gericht op het tegen gaan van verspilling van talent. Toekomst Schoonmaakbedrijven houdt zich graag bezig met de vraag hoe zij haar medewerkers in de gelegenheid kunnen stellen om hun talenten te ontdekken, deze (verder) te ontwikkelen en kansen te bieden. Andere vormen van verspilling pakt Toekomst Schoonmaakbedrijven aan door in gesprek te gaan met de medewerkers van verschillende afdelingen om processen te verbeteren die hen allen raken".

Veel begrip bij medewerkers

Isolde vervolgt: “Het levert veel begrip op wanneer medewerkers zich bewust worden van de werkwijze van een andere afdeling, en hiermee wordt verspilling van energie (dus) tegengegaan. Daarnaast is het mogelijk om andere verspillingen in een proces te elimineren, bijvoorbeeld onnodige handelingen die geen waarde toevoegen aan de klantwaarde.

Afval en verspilling tegengaan

“Ik hoop dat ik u met mijn verhaal inspireer om na te denken over hoe ú bij kunt dragen aan het tegenaan van afval en verspilling”, aldus de HRM-directeur.

* De verspillingsfabriek is het antwoord van Hutten op voedselverspilling. Wilt u ook een inspirerende rondleiding bij ThreeSixty in Veghel? Neem dan contact op via telefoonnummer 088-6641436.

Meer informatie over TOEKOMST SCHOONMAAKBEDRIJVEN B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!