Cleantech Regio op zoek naar duurzame ideeën voor monumentale panden

  • Innovatie & MVO

Heb je verstand van zonne-energie, duurzaam bouwen of monumenten? Dan hebben is er een leuke uitdaging voor jou. De competitie Van een Leien Dakje is op zoek naar creatieve, inspirerende en uitvoerbare zonne-energie oplossingen voor historische daken.

Cleantech Regio op zoek naar duurzame ideeën voor monumentale panden

Denk mee met de competitie Van een Leien Dakje, dien je ontwerp in voor 2 oktober en maak kans op €3.500 prijzengeld. De competitie is een open oproep aan studenten, architecten, monumentenexperts zonne-energie-experts, inwoners of andere geïnteresseerden om een ontwerp in te dienen voor een dakdeel van de monumenten Dat Bolwerck in Zutphen of de Blokhuispoort in Leeuwarden.

Maatwerk

Standaard zonne-energie oplossingen zijn vaak niet geschikt voor monumenten. Monumenten vragen om maatwerk en een aanpak die de monumentale waarde van een pand behoudt. Lees meer over de uitdagingen en mogelijkheden in dit interview met Birgit Dulski, expert verduurzaming monumenten. Heb jij een goede oplossing voor dit vraagstuk? Lever dan voor maandag 2 oktober 17.00 jouw ontwerp in en maak kans op totaal €3.500!

Workshop

Als onderdeel van de competitie vindt op 12 september de gelijknamige workshop ‘Van een Leien Dakje’ plaats in Dat Bolwerck in Zutphen. Tijdens de workshop wordt met elkaar de discussie geopend over hoe je het onbenutte dakoppervlak duurzaam kunt gebruiken en tegelijkertijd de monumentale waarde van panden behoudt. Vier inspirerende sprekers delen hun visie op monumenten en energieopwekking. Vervolgens zijn er verdiepingssessies om verder in het onderwerp te duiken. Wil je de workshop bijwonen? Meld je dan voor 4 september aan!

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!