Cofely gaat 15% energiebesparing bij WTC Schiphol realiseren

  • Technologie

WTC Schiphol Airport en Cofely hebben een innovatief onderhoudscontract afgesloten. Technisch dienstverlener Cofely garandeert jaarlijks een energiebesparing van minstens 15% door duurzaam onderhoud en beheer van technische installaties van het WTC.

Cofely gaat 15% energiebesparing bij WTC Schiphol realiseren

Tijdens de contractperiode van 5 jaar garandeert Cofely een verlaging van CO2-uitstoot van 2.500 ton. Dit betekent een verlaging van de CO2-uitstoot van 8% ten opzichte van 2013 voor het onderhoud van de acht WTC kantoortorens met een totaaloppervlak van circa 70.000 m2 bruto vloeroppervlak.

Duurzaam gebouwbeheer

Met het onderhoudscontract geeft WTC Schiphol invulling aan haar duurzaamheidsambities om het energieverbruik te verlagen en het huurcomfort voor de ruim honderd huurders verder te optimaliseren. Cofely is na een aanbesteding geselecteerd en gaat de installaties proactief monitoren en controleren zodat de energie- en efficiencywinst behaald kan worden. Het betreft het eerste onderhoudscontract in Nederland volgens de normering van de ISSO publicatiereeks ‘Duurzaam Beheer en Onderhoud’. Bij de totstandkoming van deze onderhoudsovereenkomst is het WTC Schiphol Airport geadviseerd en begeleid door Halmos Adviseurs.

Over WTC Schiphol Airport

WTC Schiphol Airport is één van de meest exclusieve kantoorgebouwen in Nederland en heeft een directe overdekte verbinding met de terminal van de luchthaven, Schiphol Plaza en het NS treinstation. In het WTC zijn bedrijven gevestigd die actief zijn in de financiële dienstverlening, internationale (hoofd)kantoren en in de luchtvaartsector. World Trade Center Schiphol Airport is een gezamenlijke belegging van Schiphol Real Estate, de vastgoeddochter van Schiphol Group, en het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

Meer informatie over ENGIE NEDERLAND N.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!