Cofely “Silver Winner” IPMA Awards

  • Industrie

Cofely heeft de Silver Winner IMPA Award mogen ontvangen voor hun dienstverlening aan het 'Clean Room NC 5D'-project in Veldhoven.

Cofely “Silver Winner” IPMA Awards

Cofely, marktleider in duurzame technologische oplossingen, heeft gisteren tijdens het IPMA Award Gala in Dubrovnik, Kroatië, de onderscheiding “Silver Winner” in ontvangst mogen nemen voor haar uitzonderlijke dienstverlening in het ‘NC 5D Clean Room’-project bij ASML in Veldhoven. Cofely won deze award binnen de categorie ‘Big-Sized Projects’. Het project Thales Optronique S.A.S. (Frankrijk) werd verkozen tot “Gold Winner”. De overige finalisten waren projecten van Tecnimont S.p.A. (Italië), GE Oil & Gas Turbomachinery (Italië) en de Dienst Uitvoering Onderwijs (Nederland).

De internationale awards worden jaarlijks uitgereikt door IPMA, de internationale beroepsvereniging van projectmanagers die staat voor professionalisering van het projectmanagent. Eerder dit jaar won Cofely met hetzelfde project al de Nederlandse IPMA Project Excellence Award.

Project

Binnen het ‘Clean Room NC 5D’-project had Cofely de opdracht voor het bouwen van een nieuwe clean room met Central Utility Building bij ASML in Veldhoven. Deze nieuwe clean room moest bestaan uit vijftien cabines waarin de nieuwste, nog te ontwikkelen, generatie ASML lithografische machines werden gebouwd.

“Het projectteam van Cofely Zuid Nederland is met haar project ‘ASML NC 5D’ verkozen tot “Silver Winner” tijdens deze International Project Excellence Awards. Het projectteam heeft hiermee bewezen dat zij met haar projectmanagementaanpak tot de ‘top league’ van internationaal project management behoort. We wensen het projectteam en Cofely Nederland dan ook alle succes toe voor toekomstige projecten”, zeggen Roberto Mori, chairman of the award jury 2013 en Mary Koutintcheva, chairman of IPMA Award Management Board.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij benoemd zijn tot “Silver Winner” tijdens de internationale Project Excellence Awards voor het project dat we bij ASML mochten uitvoeren. Dat dit project nu ook internationaal wordt bekroond, zien wij echt als een erkenning van onze know how”, aldus Hans Boot, Chief Operating Officer bij Cofely. “De uitvoering van het project was uitermate complex, zo werd er gelijktijdig ontworpen en gebouwd. We hebben het project op tijd, binnen budget en naar tevredenheid opgeleverd en daar zijn we trots op.”

Over Cofely

Cofely is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. Zij ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee bedrijven en publieke organisaties de performance van installaties en het energiegebruik in bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en milieueffecten tot een minimum beperken. Cofely biedt een unieke combinatie van expertise op verschillende terreinen. Van het ontwerp, de installatie en het beheer van lokale en hernieuwbare energie-oplossingen tot de operationele levering van geïntegreerde voorzieningen en services.

Cofely is het belangrijkste merk van GDF SUEZ Energy Services - één van de zes business units van GDF SUEZ - dat 78.400 medewerkers telt en een omzet van meer dan 14,7 miljard euro realiseerde in 2012. In 2012 telde Cofely in Nederland circa 6.300 medewerkers en behaalde zij een omzet van 1,1 miljard euro. GDF SUEZ is één van de grootste energieleveranciers ter wereld. Haar dienstverlening omvat de volledige energieketen van elektriciteit en aardgas. De Groep heeft wereldwijd ruim 138.200 mensen in dienst en behaalde in 2012 een omzet van 82 miljard euro.

Meer informatie over ENGIE NEDERLAND N.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!